FOTO: U zeničkoj Areni obilježen Dan djeteta

Objavljeno prije 2 godine

Dječiji festival povodom obilježavanja Dana djeteta-Cocuk Bayram, čiji je peti put organizator Institut Yunus Emre, održao se danas u Zenici.

Jedan od suorganizatora manifestacije je bila i nevladina organizacija Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica, čiji su članovi-volonteri zajedno sa studentima Odsjeka za turski jezik Filozofskog fakulteta u Zenici vrijedno radili na pripremama za ovu veliku manifestaciju.

Na hiljade djece u osnovnim školama u sedam kantona u BiH, koja u okviru projekta “Moj izbor je turski” uče turski jezik, imali su priliku da i ove godine uživaju u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Ove godine na festivalu su nastupili Hajrudin Varešanović, osnivač grupe “Hari Mata Hari”, i Isabella Damla Guvenilir, glavna glumica u seriji “Elif”.

Osim koncerta grupe “Hari Mata Hari”, prisutni su imali priliku uživati i u pjesmama na turskom i bosanskom jeziku koje su izvodili djeca koja uče turski jezik.

Festivalu je, pored djece i njihovih nastavnika, prisustvovao i veliki broj zvaničnika, među kojima i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, te ministar kulture i turizma Turske Nabi Avci.

Inače, Dan djeteta se u Republici Turskoj obilježava svake godine 23. aprila.

Više na: https://www.zenit.ba/foto-dan-djeteta-2017-u-zenici/

Posted by RADIO ZENIT on 26. April 2017