FOTO: Pogledajte kako teku pripreme za današnje obilježavanje Dana djeteta u Zenici

Objavljeno prije 1 godina

Priprema za organizaciju najveće manifestacije za djecu na Balkanu, koja će se organizovati u Zenici u Gradskoj Areni, bliži se kraju.

Sutra (srijeda-26.04.2017), u Gradskoj Areni će se održati manifestacija Dan djeteta-Cocuk Bayram treći put po redu u Zenici. Na manifestaciji će biti prisutno preko 6.000 djece iz gradova širom BiH, djece koja uče turski jezik u osnovnim školama u BiH.

Ovu već tradicionalnu manifestaciju – Dan djeteta organizuju turske institucije u BiH (Yunus Emre Institut, Turska ambasada), pod pokroviteljstvom ministarstva civilnih poslova BiH i ministarstva za obrazovanje Republike Turske.

Jedan od suorganizatora manifestacije je i nevladina organizacija Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica čiji članovi-volonteri zajedno sa studentima Odsjeka za turski jezik Filozofskog fakulteta u Zenici vrijedno rade već nekoliko dana na pripremama za ovu veliku manifestaciju.

Manifestacija Dan djeteta počinje u 13:00 sati, uz bogat kulturno-muzički program i koncert poznatog umjetnika Hari Mata Harija i prisustvo glumice Damla Güvenilir iz turske serije Elif.

Više na: https://www.zenit.ba/foto-pogledajte-kako-teku-pripreme-za-sutrasnje-obiljezavanje-dana-djeteta-u-zenici/

Posted by RADIO ZENIT on 25. April 2017