FOTO: Škola u Peharama dobila jednu od najvećih zastava BiH u državi

Objavljeno prije 2 godine

Na Dan oslobođenja Zenice, 12. aprila, JU OŠ Alija Nametak Zenica-Pehare i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zajedno su organizovali svečanost povodom završetka tri projekta koji su počeli prije 20 dana.

“Kraj murala zastave BiH OŠ Alija Nametak organizovali smo svečanost sa lijepim muzičkim programom, u kojem su učestvovala naša djeca iz škole, muzički orkestar, muzičari iz našeg kraja”, poručuju iz Mostova prijateljstva.

Svečanost su uveličali svojim prisustvom ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović, komadant turske vojne misije u BiH Tayfun Çelik, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predsjednik sindikata osnovnog obrazovanja FBiH Selvedin Šatorović, federalni zastupnici, potpredsjednik skupštine ZDK Jasmin Duvnjak, predsjedavajuća Gradskog Vijeća Zenica Sanja Renić, predstavnici firmi Euroasfalt, Mittal, Almy, Linde Gas, ZIM, direktori škola, mediji, veliki broj roditelja, djece i mnogi drugi.

“Hvala Vladi ZDK i Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport koji su bili investitori projekta energetskog utopljavanje škole (oko 400 kvadratnih metara fasade) i izrade murala. Ovom prilikom je postavljen i video nadzor na južnu stranu zgrade škole, kao i reflektori koji će noću osvjetljavati jedan od najvećih grafita u Bosni i Hercegovini-zastavu BiH. Hvala i društveno odgovornoj firmi Euroasfalt i generalnom direktoru Hamedu Ramiću, kompaniji koja je obnovila i asfaltirala školski put (oko 150 metara-1100 kvadrata asfalta). Hvala BH Telekomu – direkcija Zenica na obnovi bazne stanice koja se nalazi uz zgradu škole. Hvala firmi Alba na pomoći u uljepšavanju školskog dvorišta. Ponosni smo na zajedničkom urađenom poslu. Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je nevladina organizacija koja svojim inicijativama i aktivnostima i konkretnim rezultatima pokazuje da se puno toga može pozitivnog uraditi ako se iskreno radi i djeluje”, poručuju na kraju iz ove asocijacije.

Više na: https://www.zenit.ba/foto-skola-u-peharama-dobila-jednu-od-najvecih-zastava-bih-u-drzavi/

Posted by RADIO ZENIT on 12. April 2017