FOTO: Zdravstveno promotivni štand u TC Džananović o karcinomu grlića maternice

Objavljeno prije 2 godine

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, u sklopu svojih aktivnosti, a s ciljem obilježavanja Evropske sedmice prevencije karcinoma grlića maternice, organizovao je danas (27.01.) zdravstveno promotivni štand u holu Shopping centra Džananović.

“Ovo je još jedna aktivnost u sklopu obilježavanja Evropske sedmice prevencije karcinoma grlića maternice koju provodi Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Ne smijemo dozvoliti da ovaj karcinom pređe u invazivni karcinom grlića maternice, pogotovo jer imamo jednostavnu, jeftinu i pouzdanu dijagnostiku”, izjavila je za Radio Zenit Elma Kuduzović, dr. med.

Svim prisutnima su danas podijeljeni zdravstveno promotivni materijali na temu prevencije karcinoma grlića maternice, kao i magnet sa porukom IZABERI ŽIVOT – POBIJEDI STID – URADI PAPA TEST.

Cilj ovih aktivnosti je da se još jednom apeluje na žensku populaciju da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju, te u toku godine odvoje dan kada će posjetiti svog ljekara i uraditi kontrolni ginekološki pregled sa PAPA testom.

Više na: http://www.zenit.ba/foto-zdravstveno-promotivni-stand-u-tc-dzananovic-o-karcinomu-grlica-maternice/

Posted by RADIO ZENIT on 27. Januar 2017