FOTO: Zenička Arena se priprema za Davis Cup, igra i Damir Džumhur

Objavljeno prije 2 godine

Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić branit će boje BiH u susretu sa timom Poljske koji se u okviru grupe I E/A zone Davis Cup-a igra u Zenici od 3. do 5.februara ove godine.

Naši najbolji teniseri u meč s Poljacima ulaze u nepromijenjenom sastavu kada je u pitanju igrački kadar, no kapitensku traku ovoga puta nosit će Tomislav Brkić jer, usljed velikog broja poslovnih i privatnih obaveza, ni Amer Delić ni Aljoša Pirić nisu bili u mogućnosti da preuzmu ulogu kapitena u ovom kolu.

„U dogovoru sa svim igračima, odlučili smo da tu ulogu povjerimo Tomislavu Brkiću, najstarijem igraču i sa najdužim stažom u ekipi, a on je u potpunosti spreman da odgovornost i preuzme“, kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

Prema pravilima Davis Cup-a, postoji mogućnost da jedan član tima bude prijavljen i kao igrač i kao kapiten, što je reprezentacija BiH već ranije koristila pa je tako Amer Delić bio igrač-kapiten u martu prošle godine u meču protiv Tunisa u Zenici, te u julu 2015. u Mađarskoj.

„Trenutno nema potrebe za bilo kakvim dodatnim promjenama, ovaj tim je dugo skupa, godinama se gradi dobra atmosfera i smatramo da je ovo najbolje rješenje“, objašnjava Senad Hadžimešić.

Treneri Amer Delić i Aljoša Pirić i dalje ostaju dio Davis Cup tima BiH, te će u skladu s potrebama i mogućnostima, učestvovati i u ovoj sezoni.

Očekuje se da tokom dana ITF objavi i sastav selekcije Poljske.

Prva dva singl meča na programu su u petak 3.februara od 14 sati u Areni Zenica, dan kasnije dubl meč od 14 sati, a trećeg dana preostali singl mečevi od 13 sati. Parovi će biti odlučeni žrijebom koji je predviđen za četvrtak 2.februara u podne.

U prodaji su trodnevne ulaznice po cijeni od 10KM, te jednodnevne po cijeni od 5KM za prvi i treći dan i 3KM za drugi dan Davis Cup susreta BiH – Poljska, a možete ih naći na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, kao i na blagajni Arene Zenica.

Počelo je postavljanje podloge za susrete, a kako to izgleda pogledajte u fotogaleriji.

Zenička Arena se priprema za Davis Cup, igra i Damir Džumhur. Više informacija na —> http://www.zenit.ba/foto-zenicka-arena-se-priprema-za-davis-cup-igra-i-damir-dzumhur/

Posted by RADIO ZENIT on Tuesday, 24 January 2017