Gradonačelnik Kasumović i gradska uprava žele pomoći zeničkim taksistima

Objavljeno prije 2 godine

Povodom problema sa kojima se u svome radu susreće 165 zeničkih taksista, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas rukovodstvo Udruženja “Zenica – taxi”.

Tom prilikom delegacija Udruženja predvođena predsjednikom Sabahudin Bajramovićem, informisala je gradonačelnika i Gradsku upravu sa stanjem u ovoj oblasti, kao i aktuelnim problemima koji ugrožavaju egzistenciju velikog broja građana Zenice.

Gradaonačelnik Fuad Kasumović i Služba za privredu i finansije Grada Zenice, na osnovu dogovora sa predstavnicima Udruženja, donijeli su zaključak kojim se stavlja van snage Pravilnik o načinu korištenja, redu i radu na taksi stajalištima, rasporedu taksi vozila na taksi stajalištima i kriterijima za raspored taksi vozila na taksi stajalištima na području Grada Zenica.

“Zadužuje se Služba za privredu i finansije Grada Zenica da u saradnji sa taksi prijevoznicima Grada Zenica sačini prijedlog akta o načinu korištenja, redu i radu na taksi stajalištima, rasporedu taksivozila na taksi stajalištima i kriterijima za raspored taksi vozila na taksistajalištima na području Grada Zenica”, stoji u Zaključku.