Gradonačelnik Zenice potpisao saglasnost kojom se Čeliku omogućava korištenje Bilinog i Kamberovića polja

Objavljeno prije 1 godina

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas saglasnost kojom se Nogometnom klubu Čelik i u budućnosti omogućava korištenje stadiona Bilino polje za odigravanje prvenstvenih utakmica.

NK Čelik dobio je saglasnost i za korištenje nogometnog terena na Kamberovića polju za odigravanje utakmica i treniranje, a sve prema sadašnjim uslovima korištenja. Ova saglasnost, koja uključuje i mogućnost izgradnje nogometnih terena na lokaciji Kamberovića polje – Plandilo, između željezničke pruge i puta M-17, bila je potrebna kako bi pristupilo završnim pregovorima sa zainteresovanim investitorima koji žele preuzeti većinska prava upravljanja NK Čelik. Saglasnost je izdata nakon što se Upravni odbor NK Čelik u srijedu obratio gradonačelniku i Gradskoj upravi sa zahtjevom za njeno izdavanje, a na čemu su insistirali zainteresovani investitori.

„Kao gradonačelnik zainteresovan sam da se problem Čelika, koji je ogroman i opterećava odnose u gradu, riješi na zadovoljsto svih njegovih navijača. U srijedu sam imao sastanak sa navijačima, oni su svjesni da je Grad uradio sve što je u njegovoj nadležosti da spasi klub koji je sinonim Zenice. Svaki zainteresovani investitor imao bi iste uslove i sada je na upravi kluba da uspješno kraju privede započeti posao“, izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Saglasnost u cjelosti pogledajte ovdje