15 C
Zenica
Ponedjeljak, Juni 17, 2019

Ukupno podjela

Gradska uprava o današnjem saopštenju Vlade ZDK

Gradska uprava o današnjem saopštenju Vlade ZDK

U nedostatku projekata koji trebaju poboljšati uslove života građana Zenice, koje su svojom destruktivnom politikom doveli u nezavidan položaj, Vlada Zeničko-dobojskog kantona i njen SDA premijer Miralem Galijašević danas su saopćenjem za javnost građanima Nemilskog sliva po ko zna koji put željeli podvaliti laž o tome da je Gradska uprava Zenice krivac zbog zastoja u radovima na uređenju korita rijeke Bistričak na regionalnom putu Nemila-Bistričak.

Gradsku upravu Zenice iznenađuje da Vlada Zeničko-dobojskog kantona i premijer Galijašević ne poznaju Zakon o građenju.

Neprihvatljivo je da institucije izvršne vlasti ne znaju, da za izvođenje bilo kakvih radova trebaju imati građevinske dozvole.

Građani Zenice očekuju od Gradske uprave, a isto tako i Vlade Zeničko-dobojskog kantona i premijera Galijaševića da budemo primjer u poštovanju zakonitosti i ispunjavanju procedura neophodnih za realizaciju projekata, a ne anarhije kakvu i u ovom primjeru, kao i sa kladionicama podržava premijer Galijašević.

Prebacivati svoju odgovornost i nesposobnost na druge, u ovom slučaju Gradsku upravu Zenice, te zloupotrebljavati nevolju više hiljada stanovnika ovog dijela Grada u političke svrhe, u najmanju ruku je nekorektno.

Tim prije, jer premijer Galijašević i Vlada ZDK istim tim građanima nikada nisu dali odgovor, na osnovu koje projektne dokumentacije i potrebnih dozvola su počeli izvoditi radove na gore navedenoj lokaciji.

Zenica
clear sky
15 ° C
15 °
15 °
87 %
1.5kmh
0 %
pon
20 °
uto
22 °
sri
25 °
čet
26 °
pet
26 °

Posljednje objavljeno