Hoće li biti ograničena marža na naftne derivate?

Objavljeno prije 10 mjeseci

Vijeće ministara BiH će na sjednici u utorak razmatrati informaciju o realizaciji inicijative za utvrđivanje maksimalnog iznosa marže distributera nafte i naftnih prerađevina i informaciju o statusu uvođenja mobilne mreže četvrte generacije (4G) u BiH.

Na inicijativu Kluba zastupnika Nezavisnog bloka u Zastupničkom domu PS BiH, na sjednici održanoj 20. veljače usvojena je inicijativa za utvrđivanje maksimalnog iznosa marže distributera nafte i naftnih prerađevina.

Usvojenom inicijativom se traži od Vijeća ministara BiH da s nadležnim entitetskim institucijama izvrši provjere koliko iznose marže distributera nafte i naftnih prerađevina u BiH po litri goriva te da se one zakonski ograniče i smanje, sve kako bi se dio poskupljenja zbog uvođenja dodatnih trošarina prebacio i na teret distributera i trgovaca naftom i naftnim prerađevinama, a ne samo na građane BiH.

Vijeću ministara BiH informaciju o inicijativi za utvrđivanje maksimalnog iznosa marže distributera nafte i naftnih prerađevina dostavio je UNO BiH, prenosi Večernji list BiH.