14.2 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Hrvati smislili novu riječ za ćevape

    Hrvati smislili novu riječ za ćevape

    Ćevapi pod novim nazivom služe se u jednom restoranu u Zagrebu u pizza tijestu, sa francuskom salatom i mnogo luka.

    Tako je restoran na Kajzerici u Zagrebu predstavio gastronomski novitet – mljevenike.

    Ukoliko vas mljevenici podsjećaju na jelo koje već postoji – riječ je o ćevapima.

    Vlasnik restorana u Zagrebu ističe da su se na novi naziv jela odlučili kako ne bi uvrijedili komšije.

    – S obzirom na to da se Bosna i Hercegovina smatra zemljom ćevapa, odlučili smo da pokrenemo nešto što bi baš bilo naše – hrvatsko. Da ne bismo uvrijedili ljude iz susjedne države i nazvali ih ćevapima, odlučili smo da napravimo “mljevenike” – naglašava za 24sata.hr Domagoj Delač, vlasnik restorana.

    Kako kaže, dugo su isprobavali sastojke za “mljevenike” kako bi došli do savršenog recepta.

    – Kod nas će se mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u razmjeri u kojoj će prevladavati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan – naglasio je vlasnik restorana i dodao da je da se mljevenik služi u pizza tijestu uz francusku salatu i mnogo luka.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Ćevapi pod novim nazivom služe se u jednom restoranu u Zagrebu u pizza tijestu, sa francuskom salatom i mnogo luka.

    Tako je restoran na Kajzerici u Zagrebu predstavio gastronomski novitet – mljevenike.

    Ukoliko vas mljevenici podsjećaju na jelo koje već postoji – riječ je o ćevapima.

    Vlasnik restorana u Zagrebu ističe da su se na novi naziv jela odlučili kako ne bi uvrijedili komšije.

    – S obzirom na to da se Bosna i Hercegovina smatra zemljom ćevapa, odlučili smo da pokrenemo nešto što bi baš bilo naše – hrvatsko. Da ne bismo uvrijedili ljude iz susjedne države i nazvali ih ćevapima, odlučili smo da napravimo “mljevenike” – naglašava za 24sata.hr Domagoj Delač, vlasnik restorana.

    Kako kaže, dugo su isprobavali sastojke za “mljevenike” kako bi došli do savršenog recepta.

    – Kod nas će se mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u razmjeri u kojoj će prevladavati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan – naglasio je vlasnik restorana i dodao da je da se mljevenik služi u pizza tijestu uz francusku salatu i mnogo luka.

    IzvorN1
    Zenica
    broken clouds
    14.2 ° C
    14.2 °
    14.2 °
    61 %
    2.7kmh
    79 %
    uto
    14 °
    sri
    19 °
    čet
    22 °
    pet
    15 °
    sub
    15 °