Ukupno podjela

I sindikat RMU Zenica u štrajku do sljedeće sedmice

I sindikat RMU Zenica u štrajku do sljedeće sedmice

Posljednjih dana u medijima se pominje pitanje penzionisanja 44 radnika RMU Zenica kojima je poslodavac izdao rješenje o penzionisanju, a nije u skladu sa važećim zakonskim propisima izvršio uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, doprinosa za zdravstvo i doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti.

U znak solidarnosti i podrške svojim bivšim radnim kolegama, Sindikalna organizacija radnika Rudnika uglja „Zenica“ u Zenici je direktoru ZD Rudnika mrkog uglja „Zenica“ dostavila Odluku o najavi štrajka upozorenja.

Štrajk upozorenja počinje danas, 12. januara 2018. godine i trajat će do petka, 19. januara 2018. godine, u periodu od 7 do 8 sati.

– Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH podržava svaki oblik sindikalne borbe i u potpunosti stavlja na raspolaganje svoje resurse u Zeničko-dobojskom kantonu radnicima koji traže rješenja za svoje probleme.

Pozivamo sve nadležne institucije da što prije iznađu rješenje za ove radnike koji su časno i pošteno obavljajući najteži posao u Federaciji BiH zaradili svoje penzije – navodi se u pismu podrške.

Zenica
few clouds
27 ° C
27 °
27 °
36 %
2.6kmh
20 %
pet
20 °
sub
28 °
ned
29 °
pon
25 °
uto
24 °

Posljednje objavljeno