Investitori odustaju od NK Čelika ako se ove sedmice ne postigne dogovor

Objavljeno prije 1 godina

Tursko-katarski investitori koji su zainteresovani za ulaganje u NK Čelik i koji su sinoć prisustvovali utakmici 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH Čelik – Željezničar, kako saznajemo dali su rok Upravi NK Čelika da ove sedmice preciziraju sve detalje oko eventualnog preuzimanja kluba i prodaje upravljačkih prava.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je Olgun Aydin Peker sinoć ponovio da želi investirati u sportski dio ovog kluba i da će izmiriti sve obaveze prema igračima, trenerima i radnoj zajednici, ali ne želi snositi troškove Čelika prema vanjskim dobavljačima i povjeriocima.

Također, investitori nisu zainteresovani za poslovne prostore na stadionu, već žele samo garanciju da će moći igrati na Bilinom polju.

Investitori planiraju uložiti i sredstva u tim, jer su razočarani onim što su vidjeli u sinoćnjoj utakmici protiv Željezničara. Za početak cilj je ostati u Premijer ligi, a za dvije sezone garantuju izlazak u Europu.

Međutim, nisu zadovoljni dinamikom pregovora i prijete da će otići, jer imaju ponude od još dva kluba iz Premijer lige BiH.