16 C
Zenica
Nedjelja, Juni 16, 2019

Ukupno podjela

Izvršena prozivka nogometaša NK Čelik

Izvršena prozivka nogometaša NK Čelik

U NK Čelik izvršena je prozivka nogometaša i povodom toga jučer je održana konferencija za medije na kojoj su prisustvovali stručni štab, nogometaši zeničkog kluba koji su pod ugovorom te igrači koji su došli na probu.

Na prozivci se iz opravdanih razloga nisu pojavili šef stručnog štaba Adnan Ornek, čiji se dolazak u Zenicu očekuje u poslijepodnevnim satima, nogometaši Stevo Nikolić i Branislav Ružić čiji je izostanak opravdan izostanak zbog praznika, kao i Ivan Livaja koji je bolestan. 

Ekipi su priključena dva igrača iz omladinskog pogona, a riječ je o kadetima Emiru Karaliću i Azuru Mahmiću. Timu se pridružilo i sedam igrača koji su došli na probu teće se s kadetima pokušati nemetnuti stručnom štabu za konkurenciju u timu. S igračima koji zadovolje ukus stručnog štaba biće potpisan ugovor, a kandidati su Harun Varda (NK Vitez), Amer Mehić (NK Vitez), Nikola Baban (NK Kiseljak), Enver Bektić (FK Olimpik), Irhad Nezić (FK Famos), Haris Rizvanović (NK Bosna) i koreanski internacionalac Choi koji je došao na probu kao slobodan igrač. 

U narednim danima znat će se više o dolasku i odlasku igrača, mogućim pojačanjima i igračima kojima će se stručni štab zahvaliti na saradnji. Ovi igrači ostaju trenirati sa ekipom do odlaska ekipe na pripreme u Antaliju 15. januara, a povratak s priprema je planiran 2. febriar kada se nogometaši vraćaju u Zenicu. Ako vremenski uslovi to dozvole, ostatak priprema će se obaviti u Zenici. a u suprotnom će ekipa ići na pripreme u toplije krajeve.

Zenica
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
93 %
0.5kmh
0 %
ned
28 °
pon
19 °
uto
20 °
sri
25 °
čet
26 °

Posljednje objavljeno