Ukupno podjela

Kanadska pivara s kapitalom u BiH počinje proizvodnju piva od kanabisa

Kanadska pivara s kapitalom u BiH počinje proizvodnju piva od kanabisa

Kanadska kompanija Molson Coors, koja je još 2012. godine kupovinom kompanije StarBev u paketu preuzela Zagrebačku pivovaru, ali i još osam pivovara iz regije, uskoro počinje s proizvodnjom piva od kanabisa, piše Bloomberg.

Molson Coors u Bosni i Hercegovini djeluje preko Molson Coors Banja Luka, osnovane 2011. sa sjedištem u Banjoj Luci, s glavnim aktivnostima uvoza i podrške prodajnim i marketing aktivnostima pivskih brendova pivara, a prvenstveno pivara iz Srbije (Apatinska pivara – Jelen), Hrvatske (Zagrebačka pivara – Ožujsko) i Crne Gore (Trebjesa – Nikšićko).

Ostali brendovi Molson Coors Banja Luka su: Nikšićko pivo, Apatinsko Pivo, Staropramen, Beck’s, Lowenbrau, Stella Artois, Corona, Hoegaarden, Leffe, Blue Moon, Worthington’s i Miller.

Kako se navodi, ta kanadska pivska koorporacija proizvest će bezalkoholno piće od kanabisa koje će na njihovom tržištu biti dostupno tek 2019. godine. Nagli interes kanadskih poduzeća za proizvodima od kanabisa posljedica je legalizacije marihuane u Kanadi koja se očekuje krajem listopada ove godine.

“Kanada radi proboj u sektor kanabisa, a Molson Coorse, kao vodeća domaća kompanija u proizvodnji pića imamo priliku sudjelovati u tom novom potrošačkom segmentu” rekao je Frederic Landtmeters, predsjednik Molson Coors Canada.

Na proizvodnji novog pića Molson Coorse udružit će se s Hydropothecary Corporation (HEXO), tvrtkom iz Quebeca koja se bavi uzgojem medicinske marihuane.

IzvorAkta.ba
Zenica
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
82 %
2.1kmh
0 %
sub
28 °
ned
29 °
pon
26 °
uto
23 °
sri
21 °

Posljednje objavljeno