14.3 C
Zenica
More

  Ukupno podjela

  Posljednje objavljeno

  Kandidati SDA iz Zenice za sve nivoe vlasti

  Kandidati SDA iz Zenice za sve nivoe vlasti

  U nastavku pogledajte sve kandidate koji su se našli na izbornim listama za sve nivoe vlasti, a delegirani su iz Grada Zenica:

  Parlamentarna skupština BiH

  Emina Babic

  Emina Babić – Rođena u Zenici. Potpredsjednica Organizacije Žene SDA BiH, 15 godina aktivna članica SDA, Organizacije Žene SDA BiH i Žene SDA Zenica.

  Po zanimanju magistar socijalne pedagogije, zaposlena u javnoj zdravstvenoj ustanovi.
  Doktorant na Islamskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

  Do sada objavila najmanje deset autorskih i koautorskih radova u stručnim i indeksiranim časopisima.

  Aktivno se bavi humanitarnim radom i pomoći ugroženim porodicama.

  Udata, majka tinejdžerke od 19 godina.

  Faruk Hodzic

  Faruk Hodžić – Rođen 27.04.1977.godine u Travniku. Živi i radi u Zenici.

  Završio Srednju medicinsku školu u Zenici, potom Medicinski fakultet u Sarajevu. Zaposlen u Kantonalnoj bolnici Zenica, specijalista ortopedije i magistar biomedicinskih nauka. U završnoj fazi izrade doktorske disertacije. Stekao zvanje Top menadžera iz oblasti menadžmenta u zdravstvu.

  Radi i kao asistent na Zdravstvenom fakultetu Univerziteta u Zenici.
  U proteklom ratu kao maloljetna osoba bio pripadnik Armije RBiH.
  Nekoliko godina ljekar u NK Čelik Zenica. Oženjen i otac dva dječaka.

  Parlament Federacije BiH

  Miralem Galijasevic

  Miralem Galijašević – Rođen je 20.09.1955. godine u Maglaju. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Maglaju, a Ekonomski fakultet u Sarajevu.

  Obnašao značajne državne dužnosti: Ministar za rad socijalnu politiku u Vladi ZDK, Ministar finansija u Vladi ZDK, Premijer Zeničko-dobojskog kantona 2006-2011, Predsjedavajući Skupštine ZDK, Premijer Zeničko-dobojskog kantona 2015 – 2018, Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH 2018 – 2022. Predsjednik SDA Zeničko-dobojskog kantona. Oženjen i otac dva sina.

  Nezir Pivic

  Nezir Pivić – Rođen 4. jula 1983. godine u Zenici, diplomirani kriminalista, univerzitetski profesor i jedan od najmlađih doktora pravnih nauka u Bosni i Hercegovini.

  Napisao četiri knjige i desetine članaka iz krivično-pravne oblasti. Obavlja dužnost zamjenika ministra pravde Bosne i Hercegovine. Učestvovao u brojnim aktivnostima reforme državnog pravosuđa, šef Moneyval delegacije.

  Godine 2017. izabran za povjerenika Gradskog odbora SDA Zenica, a na posljednjim unutarstranačkim izborima jednoglasno izabran za predsjednika SDA Zenica. Oženjen, otac dvoje djece.

  Pasa Smajlovic

  Paša Smajlović – Rođena je 12.01.1990.godine u Zenici. Bachelor je pedagogije i psihologije, aktivno govori engleski jezik.

  Višestruka je rekorderka Bosne i Hercegovine u atletici-disciplina kladivo, te i dalje aktuelna rekorderka u juniorskoj kategoriji.

  Nosi titulu desete najbolje bacačice na svijetu za mlađe juniore, viceprvak Balkana. Preko deset puta obarala rekord Bosne i Hercegovine. Nekoliko puta proglašena najboljom sportistkinjom juniorkom u Zeničko-dobojskom kantonu.

  Od 2010. godine zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici. Udata i majka dvoje djece.

  Sedad Dedic

  Sedad Dedić – Rođen je 1983.godine u Zenici. Profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu i Pravni fakultet u Sarajevu. Magistrirao je na Pravnom fakultetu, a doktorirao je iz oblasti Ustavnog prava i ekonomske politike pod mentorstvom prof.dr. Kasima Trnke i stekao zvanje doktora pravnih nauka.

  Aktivni član SDA proteklih 17 godina. Član je Predsjedništva SDA i član Pravnog savjeta SDA.

  Prethodno je radio u nevladinom sektoru, bavio se novinarstvom, obavljao je imamsku dužnost, radio je u administraciji.

  Vrši poslove međunarodne saradnje SDA i direktor je Političke akademije SDA. Aktivno govori engleski jezik.

  Kao gost predavač učestvovao je na značajnom broju međunarodnih konferencija, studijskih posjeta i seminara u Istanbulu, Londonu, Strazburu, Kembridžu, Briselu, Beču, Berlinu, Štokholmu, Oslu, Arnhemu, Zarbrikenu (Saarbruckenu), Pragu, Budimpešti, Tirani, Beogradu, Skoplju, Ohridu, Vilniusu, itd. Oženjen je i otac dvije djevojčice.

  Jasmin Duvnjak

  Jasmin Duvnjak – Rođen 15.6.1978. godine u Zenici.

  Predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH. Zastupnik u Skupštini i bivši predsjedavajući Skupštine Kantona.

  Osnovnu i srednju školu završio u Zenici (učenik generacije). Apsolvent na Pravnom fakultetu u Zenici.

  Bavi se profesionalno politikom – po broju usvojenih zakona i realiziranih inicijativa jedan je od najaktivnijih parlamentaraca u BiH. Član Glavnog odbora SDA.

  Bio dugogodišnji aktivista (jedno vrijeme i direktor) Nevladine organizacije za pitanja mladih LOV. Oženjen, otac jednog djeteta.

  Skupština Kantona ZDK

  Selvedina Spahic Sarajlic

  Selvedina Spahić Sarajlić – Rođena 6.8.1969. godine u Zenici, primarijus doktor specijalista porodične medicine, završila edukaciju za Top menadžera u zdravstvu, direktorica JU DZ Zenica od 2012 – 2020.

  Član SDA od 1990. Aktuelna zastupnica u Skupštini ZDK, Predsjednica Organizacija Žene SDA ZDK, Potpredsjednica SDA Zenica. Udata i majka troje djece.

  Ibrahim Sisic

  Ibrahić Šišić – Rođen je 16.5.1965.godine u Zenici.

  Primarijus, subspecijalista onkolog. Magistar biomedicinskih nauka. Stručni saradnik na Medicinskom fakultetu Univerziteta Zenica.
  U periodu 2011- 2012 direktor kantonalne bolnice Zenica.

  Pripadnik Armije RBIH /Načelnik Sanitetske službe 314 brigade/Čin: nadporučnik, Član SDA od 1993.godine. Predsjednik SDA Zenica 2009-2016. Član Gradskog vijeća Zenica.

  Spahija Kozlic

  Spahija Kozlić – Rođen 10. maja 1965. godine u Vukotićima, Općina Zenica, gdje završava osnovnu i srednju Elektrotehničku školu.

  Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu diplomirao 1992. godine i stekao zvanje profesora filozofije i sociologije. Doktor filozofskih nauka i univerzitetski profesor. Bio pripadnik Armije RBiH i tokom tog perioda obavljao dužnosti novinara, načelnika PRESS centra 3. korpusa i glavnog i odgovornog urednika Patriotskog lista.

  Nakon rata radio kao novinar i odgovorni urednik RTV Zenica. Kao autor i koautor objavio je osam knjiga, više desetina članaka u naučnim časopisima.

  Vijećnik u Gradskom vijeću i predsjednik Kluba vijećnika SDA od oktobra 2016. do marta 2019. godine. Od marta 2019. godine obavlja dužnost ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK. Oženjen je i ima dva sina.

  Emina Tufekcic

  Emina Tufekčić – Rođena 05.09.1986. godine u Zenici.

  Magistrica njemačkog jezika i književnosti.

  Predsjednica Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Zenica.

  Nebojsa Nikoliv

  Nebojša Nikolić – Rođen 01.09.1978.godine u Zenici. Po zanimanju diplomirani ekonomista.

  U četiri mandata vijećnik u OV/GV Zenica od čega u dva mandata predsjedavajuci Gradskog vijeća. Obnašao dužnost direktora Centra za socijalni rad. Trenutno je ministar pravosuđa i uprave u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Oženjen, otac troje djece.

  Ahmed Mutapcic

  Ahmed Mutapčić – Rođen 23.09.1968. godine u Zenici, gdje završio osnovnu i srednju školu. Nakon toga upisao Elektrotehnički fakultet u Zagrebu na kojem je i diplomirao. Završio je i specijalistički poslijediplomski studij „Menadžment i informacione tehnologije“ pri Ekonomskom fakultetu na MIT centru u Sarajevu.

  Od početka 1997. godine zaposlen u JP Elektroprivreda BiH, Elektrodistribucija Zenica.

  Autor i koautor je više stručnih radova koji su objavljeni u stručnim časopisima. Aktivno se koristi engleskim jezikom, a pasivno poznaje i koristi njemački jezik. Oženjen i otac dvoje djece.

  Adnan Smajic

  Adnan Smajić – Rođen 1975. u Vitezu. Od 1993. godine živi i radi u Zenici.

  Magistar poslovnog menadžmenta. Osnivač i vlasnik firme Comp-Expert d.o.o. Zenica koja se bavi računarskim tehnlogijama i elektronikom, te zastupanjem i distribucijom proizvoda rastućeg i sve prisutnijeg brenda Sultan Drinks. Aktivan kroz nevladin sektor u sportskim, kulturnim, ekološkim i drugim društveno korisnim aktivnostima.

  Borac Armije Republike Bosne i Hercegovine. Jedan od osnivača MOS-a Muslimanskog Omladinskog Saveza u Vitezu (preteča današnje Asocjacije mladih SDA). Član Izvršnog odbora opštinske organizacije SDA Zenica. Oženjen i otac četvero djece.

  Zelda Dizdarevic

  Zelda Dizdarević – Rođena je 1992. godine u Zenici. Zvanje diplomirani inženjer građevinarstva stiče na Politehničkom fakultetu u Zenici, diplomirala ocjenom 10. Svoje znanje je usavršavala u privatnim firmama gdje je radila na projektima visokogradnje i niskogradnje kao rukovodilac radova, te je vršila nadzor nad izgradnjom objekata.

  Trenutno obnaša funkciju vijećnice u Gradskom vijeću Grada Zenice.

  Značajan doprinos zajednici pružila je učešćem u mnogobrojnim humanitarnim projektima, kroz sportske aktivnosti, kao i individualnu i kolektivnu pomoć ljudima za ostvarenje normalnog i funkcionalnog života. 

  Faris Hazic

  Faris Hazić – Rođen 15.8.1997. godine.

  Diplomirani mašinski inženjer. Diplomirao na Mašinskom fakultetu u Zenici, a tokom studiranja boravio na Univerzitetima u Španiji i Italiji, kao i mnogim svjetskim kompanijama. Zaposlen u realnom sektoru na različitim inženjerskim poslovima.

  Nekoliko godina obnašao funkciju sekretara Asocijacije mladih SDA Zenica.

  Društveno aktivan i član mnogih nevladinih udruženja. Aktivno i pasivno govori engleski, španski i njemački jezik.

  Eniz Patkovic

  Eniz Patković – Rođen 24.2.1992. godine u Zenici. Osnovnu školu završio je u Orahovici i Nemili, Gazi Husrev–begovu medresu u Sarajevu. Zatim odlazi u Italiju gdje provodi uspješne četiri godine igrajući fudbal. Završio je Islamski pedagoški fakultet u Zenici, Odsjek za islamsku vjeronauku. Dobitnik je tri povelje dekana kao najbolji student na drugoj, trećoj i četvrtoj godini, a nakon završenog studija 2018. godine dobija i povelju rektora kao najbolji student na Univerzitetu u Zenici. Magistar religijske edukacije (od 2021. godine) i trenutno doktorant na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

  Asistent za užu naučnu oblast Akaid/islamsko vjerovanje na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici gdje se i trenutno nalazi.

  Tečno govori engleski, talijanski, a koristi se njemačkim i arapskim jezikom.

  Član Savjeta MZ Orahovica.

  Namir Skaljo

  Namir Škaljo – Rođen 1973. u Zenici u deseteročlanoj radničkoj porodici. Oženjen je i otac dvoje maloljetne djece. Pripadnik Armije RBiH u periodu od 1993.-1995.

  Obavlja dužnost direktora BH Telecom, Direkcije Zenica. Vijećnik u sadašnjem sazivu Gradskog vijeća Zenica.

  Diplomirani inženjer elektrotehnike je od 2001., magistar elektrotehničkih nauka od 2013.. Trenutno je student doktorskog studija. Sva tri studija obavio na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Ima izbor u zvanje višeg asistenta na Mašinskom i Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici. Autor i koautor je više od 30 naučnih i stručnih radova objavljenih na međunarodnim konferencijama i časopisima i najrelevantnijim svjetskim bazama naučnih i stručnih radova.

  Vrlo je prisutan i u društvenom aktivizmu.

  Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

  U nastavku pogledajte sve kandidate koji su se našli na izbornim listama za sve nivoe vlasti, a delegirani su iz Grada Zenica:

  Parlamentarna skupština BiH

  Emina Babic

  Emina Babić – Rođena u Zenici. Potpredsjednica Organizacije Žene SDA BiH, 15 godina aktivna članica SDA, Organizacije Žene SDA BiH i Žene SDA Zenica.

  Po zanimanju magistar socijalne pedagogije, zaposlena u javnoj zdravstvenoj ustanovi.
  Doktorant na Islamskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

  Do sada objavila najmanje deset autorskih i koautorskih radova u stručnim i indeksiranim časopisima.

  Aktivno se bavi humanitarnim radom i pomoći ugroženim porodicama.

  Udata, majka tinejdžerke od 19 godina.

  Faruk Hodzic

  Faruk Hodžić – Rođen 27.04.1977.godine u Travniku. Živi i radi u Zenici.

  Završio Srednju medicinsku školu u Zenici, potom Medicinski fakultet u Sarajevu. Zaposlen u Kantonalnoj bolnici Zenica, specijalista ortopedije i magistar biomedicinskih nauka. U završnoj fazi izrade doktorske disertacije. Stekao zvanje Top menadžera iz oblasti menadžmenta u zdravstvu.

  Radi i kao asistent na Zdravstvenom fakultetu Univerziteta u Zenici.
  U proteklom ratu kao maloljetna osoba bio pripadnik Armije RBiH.
  Nekoliko godina ljekar u NK Čelik Zenica. Oženjen i otac dva dječaka.

  Parlament Federacije BiH

  Miralem Galijasevic

  Miralem Galijašević – Rođen je 20.09.1955. godine u Maglaju. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Maglaju, a Ekonomski fakultet u Sarajevu.

  Obnašao značajne državne dužnosti: Ministar za rad socijalnu politiku u Vladi ZDK, Ministar finansija u Vladi ZDK, Premijer Zeničko-dobojskog kantona 2006-2011, Predsjedavajući Skupštine ZDK, Premijer Zeničko-dobojskog kantona 2015 – 2018, Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH 2018 – 2022. Predsjednik SDA Zeničko-dobojskog kantona. Oženjen i otac dva sina.

  Nezir Pivic

  Nezir Pivić – Rođen 4. jula 1983. godine u Zenici, diplomirani kriminalista, univerzitetski profesor i jedan od najmlađih doktora pravnih nauka u Bosni i Hercegovini.

  Napisao četiri knjige i desetine članaka iz krivično-pravne oblasti. Obavlja dužnost zamjenika ministra pravde Bosne i Hercegovine. Učestvovao u brojnim aktivnostima reforme državnog pravosuđa, šef Moneyval delegacije.

  Godine 2017. izabran za povjerenika Gradskog odbora SDA Zenica, a na posljednjim unutarstranačkim izborima jednoglasno izabran za predsjednika SDA Zenica. Oženjen, otac dvoje djece.

  Pasa Smajlovic

  Paša Smajlović – Rođena je 12.01.1990.godine u Zenici. Bachelor je pedagogije i psihologije, aktivno govori engleski jezik.

  Višestruka je rekorderka Bosne i Hercegovine u atletici-disciplina kladivo, te i dalje aktuelna rekorderka u juniorskoj kategoriji.

  Nosi titulu desete najbolje bacačice na svijetu za mlađe juniore, viceprvak Balkana. Preko deset puta obarala rekord Bosne i Hercegovine. Nekoliko puta proglašena najboljom sportistkinjom juniorkom u Zeničko-dobojskom kantonu.

  Od 2010. godine zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici. Udata i majka dvoje djece.

  Sedad Dedic

  Sedad Dedić – Rođen je 1983.godine u Zenici. Profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu i Pravni fakultet u Sarajevu. Magistrirao je na Pravnom fakultetu, a doktorirao je iz oblasti Ustavnog prava i ekonomske politike pod mentorstvom prof.dr. Kasima Trnke i stekao zvanje doktora pravnih nauka.

  Aktivni član SDA proteklih 17 godina. Član je Predsjedništva SDA i član Pravnog savjeta SDA.

  Prethodno je radio u nevladinom sektoru, bavio se novinarstvom, obavljao je imamsku dužnost, radio je u administraciji.

  Vrši poslove međunarodne saradnje SDA i direktor je Političke akademije SDA. Aktivno govori engleski jezik.

  Kao gost predavač učestvovao je na značajnom broju međunarodnih konferencija, studijskih posjeta i seminara u Istanbulu, Londonu, Strazburu, Kembridžu, Briselu, Beču, Berlinu, Štokholmu, Oslu, Arnhemu, Zarbrikenu (Saarbruckenu), Pragu, Budimpešti, Tirani, Beogradu, Skoplju, Ohridu, Vilniusu, itd. Oženjen je i otac dvije djevojčice.

  Jasmin Duvnjak

  Jasmin Duvnjak – Rođen 15.6.1978. godine u Zenici.

  Predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH. Zastupnik u Skupštini i bivši predsjedavajući Skupštine Kantona.

  Osnovnu i srednju školu završio u Zenici (učenik generacije). Apsolvent na Pravnom fakultetu u Zenici.

  Bavi se profesionalno politikom – po broju usvojenih zakona i realiziranih inicijativa jedan je od najaktivnijih parlamentaraca u BiH. Član Glavnog odbora SDA.

  Bio dugogodišnji aktivista (jedno vrijeme i direktor) Nevladine organizacije za pitanja mladih LOV. Oženjen, otac jednog djeteta.

  Skupština Kantona ZDK

  Selvedina Spahic Sarajlic

  Selvedina Spahić Sarajlić – Rođena 6.8.1969. godine u Zenici, primarijus doktor specijalista porodične medicine, završila edukaciju za Top menadžera u zdravstvu, direktorica JU DZ Zenica od 2012 – 2020.

  Član SDA od 1990. Aktuelna zastupnica u Skupštini ZDK, Predsjednica Organizacija Žene SDA ZDK, Potpredsjednica SDA Zenica. Udata i majka troje djece.

  Ibrahim Sisic

  Ibrahić Šišić – Rođen je 16.5.1965.godine u Zenici.

  Primarijus, subspecijalista onkolog. Magistar biomedicinskih nauka. Stručni saradnik na Medicinskom fakultetu Univerziteta Zenica.
  U periodu 2011- 2012 direktor kantonalne bolnice Zenica.

  Pripadnik Armije RBIH /Načelnik Sanitetske službe 314 brigade/Čin: nadporučnik, Član SDA od 1993.godine. Predsjednik SDA Zenica 2009-2016. Član Gradskog vijeća Zenica.

  Spahija Kozlic

  Spahija Kozlić – Rođen 10. maja 1965. godine u Vukotićima, Općina Zenica, gdje završava osnovnu i srednju Elektrotehničku školu.

  Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu diplomirao 1992. godine i stekao zvanje profesora filozofije i sociologije. Doktor filozofskih nauka i univerzitetski profesor. Bio pripadnik Armije RBiH i tokom tog perioda obavljao dužnosti novinara, načelnika PRESS centra 3. korpusa i glavnog i odgovornog urednika Patriotskog lista.

  Nakon rata radio kao novinar i odgovorni urednik RTV Zenica. Kao autor i koautor objavio je osam knjiga, više desetina članaka u naučnim časopisima.

  Vijećnik u Gradskom vijeću i predsjednik Kluba vijećnika SDA od oktobra 2016. do marta 2019. godine. Od marta 2019. godine obavlja dužnost ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK. Oženjen je i ima dva sina.

  Emina Tufekcic

  Emina Tufekčić – Rođena 05.09.1986. godine u Zenici.

  Magistrica njemačkog jezika i književnosti.

  Predsjednica Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Zenica.

  Nebojsa Nikoliv

  Nebojša Nikolić – Rođen 01.09.1978.godine u Zenici. Po zanimanju diplomirani ekonomista.

  U četiri mandata vijećnik u OV/GV Zenica od čega u dva mandata predsjedavajuci Gradskog vijeća. Obnašao dužnost direktora Centra za socijalni rad. Trenutno je ministar pravosuđa i uprave u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Oženjen, otac troje djece.

  Ahmed Mutapcic

  Ahmed Mutapčić – Rođen 23.09.1968. godine u Zenici, gdje završio osnovnu i srednju školu. Nakon toga upisao Elektrotehnički fakultet u Zagrebu na kojem je i diplomirao. Završio je i specijalistički poslijediplomski studij „Menadžment i informacione tehnologije“ pri Ekonomskom fakultetu na MIT centru u Sarajevu.

  Od početka 1997. godine zaposlen u JP Elektroprivreda BiH, Elektrodistribucija Zenica.

  Autor i koautor je više stručnih radova koji su objavljeni u stručnim časopisima. Aktivno se koristi engleskim jezikom, a pasivno poznaje i koristi njemački jezik. Oženjen i otac dvoje djece.

  Adnan Smajic

  Adnan Smajić – Rođen 1975. u Vitezu. Od 1993. godine živi i radi u Zenici.

  Magistar poslovnog menadžmenta. Osnivač i vlasnik firme Comp-Expert d.o.o. Zenica koja se bavi računarskim tehnlogijama i elektronikom, te zastupanjem i distribucijom proizvoda rastućeg i sve prisutnijeg brenda Sultan Drinks. Aktivan kroz nevladin sektor u sportskim, kulturnim, ekološkim i drugim društveno korisnim aktivnostima.

  Borac Armije Republike Bosne i Hercegovine. Jedan od osnivača MOS-a Muslimanskog Omladinskog Saveza u Vitezu (preteča današnje Asocjacije mladih SDA). Član Izvršnog odbora opštinske organizacije SDA Zenica. Oženjen i otac četvero djece.

  Zelda Dizdarevic

  Zelda Dizdarević – Rođena je 1992. godine u Zenici. Zvanje diplomirani inženjer građevinarstva stiče na Politehničkom fakultetu u Zenici, diplomirala ocjenom 10. Svoje znanje je usavršavala u privatnim firmama gdje je radila na projektima visokogradnje i niskogradnje kao rukovodilac radova, te je vršila nadzor nad izgradnjom objekata.

  Trenutno obnaša funkciju vijećnice u Gradskom vijeću Grada Zenice.

  Značajan doprinos zajednici pružila je učešćem u mnogobrojnim humanitarnim projektima, kroz sportske aktivnosti, kao i individualnu i kolektivnu pomoć ljudima za ostvarenje normalnog i funkcionalnog života. 

  Faris Hazic

  Faris Hazić – Rođen 15.8.1997. godine.

  Diplomirani mašinski inženjer. Diplomirao na Mašinskom fakultetu u Zenici, a tokom studiranja boravio na Univerzitetima u Španiji i Italiji, kao i mnogim svjetskim kompanijama. Zaposlen u realnom sektoru na različitim inženjerskim poslovima.

  Nekoliko godina obnašao funkciju sekretara Asocijacije mladih SDA Zenica.

  Društveno aktivan i član mnogih nevladinih udruženja. Aktivno i pasivno govori engleski, španski i njemački jezik.

  Eniz Patkovic

  Eniz Patković – Rođen 24.2.1992. godine u Zenici. Osnovnu školu završio je u Orahovici i Nemili, Gazi Husrev–begovu medresu u Sarajevu. Zatim odlazi u Italiju gdje provodi uspješne četiri godine igrajući fudbal. Završio je Islamski pedagoški fakultet u Zenici, Odsjek za islamsku vjeronauku. Dobitnik je tri povelje dekana kao najbolji student na drugoj, trećoj i četvrtoj godini, a nakon završenog studija 2018. godine dobija i povelju rektora kao najbolji student na Univerzitetu u Zenici. Magistar religijske edukacije (od 2021. godine) i trenutno doktorant na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

  Asistent za užu naučnu oblast Akaid/islamsko vjerovanje na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici gdje se i trenutno nalazi.

  Tečno govori engleski, talijanski, a koristi se njemačkim i arapskim jezikom.

  Član Savjeta MZ Orahovica.

  Namir Skaljo

  Namir Škaljo – Rođen 1973. u Zenici u deseteročlanoj radničkoj porodici. Oženjen je i otac dvoje maloljetne djece. Pripadnik Armije RBiH u periodu od 1993.-1995.

  Obavlja dužnost direktora BH Telecom, Direkcije Zenica. Vijećnik u sadašnjem sazivu Gradskog vijeća Zenica.

  Diplomirani inženjer elektrotehnike je od 2001., magistar elektrotehničkih nauka od 2013.. Trenutno je student doktorskog studija. Sva tri studija obavio na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Ima izbor u zvanje višeg asistenta na Mašinskom i Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici. Autor i koautor je više od 30 naučnih i stručnih radova objavljenih na međunarodnim konferencijama i časopisima i najrelevantnijim svjetskim bazama naučnih i stručnih radova.

  Vrlo je prisutan i u društvenom aktivizmu.

  Zenica
  clear sky
  14.3 ° C
  14.3 °
  14.3 °
  73 %
  0.7kmh
  0 %
  sub
  24 °
  ned
  22 °
  pon
  24 °
  uto
  27 °
  sri
  24 °