Kevin Spacey priznao da je homoseksualac

Objavljeno prije 12 mjeseci

Anthony Rapp, zvijezda filma “Star Trek: Discovery” u nedjelju je twittovao da ga je Kevin Spacey uzeo u naručje i spustio u krevet, kada je imao samo 14 godina.

“Gajim duboko divljenje i poštovanje prema Anthonyju Rappu kao glumcu. Užasnut sam što čujem ovu priču”, rekao je Spacey.

“Iskreno se ne sjećam tog susreta… Ali ako sam se ponašao, kako je on to opisao, dugujem mu najiskrenije izvinjenje, za ono što bih samo mogao objasniti time da sam bio pijan”.

Glumac kaže da ga je ta situacija “ohrabrila da progovori i o drugim stvarima o njegovom životu”.

“Kao što oni meni najbliži znaju, imao sam veze i sa muškarcima i sa ženama. Volio sam i imao romantične susrete sa muškarcima tokom cijelog života i sada biram da živim kao gay muškarac”.

Rapp, koji sada ima 46 godina, optužio je Spaceyja da je pokušao da ga zavede na jednoj žurci 1986.

“Podigao me je kao što mladoženja uzima mladu u naručje, ali ja se u početku nisam bunio, jer sam bio zbunjen. A onda je legao preko mene”, rekao je Rapp za Buzzfeed.

“Pokušao je da me zavede. Ne znam da li bih mogao da to tako nazovem, ali sam bio svjestan da je pokušao da me zavede u seksualnom smislu”.

Rapp, koji kaže da nikad nije prijavio Spaceyja, kaže da ga je skandal sa producentom Harveyem Weinsteinom ohrabrio da progovori o tome.