KK Čelik polusezonu završio na posljednjem mjestu, poražen i od Željezničara

Objavljeno prije 1 godina

U nedelju je ‘klasik momčad KK Čelik poražena i od ekipe KK Željezničar i time neslavno završila prvi dio sezone u okviru 1. Federalne lige u kuglanju.

Susret je počeo minutom šutnje kojom su igrači i prisutni gosti odali počast prerano i tragično preminulom igraču KK Mostar Vladimiru Vujeviću. Zbog ovog tragičnog događaja odgođena su preostala dva susreta u okviru 7. kola i isti će se odigrati u prvom narednom slobodnom terminu.

I u ovom susretu je trenerica Kubat kombinovala ekipu i još jednom priliku dala igračima koji su imali manje prostora za igru. U zapisniku nije bilo Mirze Sabljakovića zbog povrede, a njegovo mjesto u postavi je zauzeo Mehrudin Muratović.

Od samog starta su igrači Željezničara nametnuli svoj tempo igre i vidjelo se da niko od crno-crvene ekipe nije dorastao tom nivou igre. Nažalost po Čelik utakmica je išla u jednom pravcu, a to je visoka pobjeda Željezničara. Ponovo je zenička ekipa imala visoki broj u prazno bačenih kugli, čak 68 bačenih kugli nije oborilo niti jedan čunj, što je na kraju i donijelo jedan jako nizak rezultat ukupno oborenih čunjeva.

“Ovim porazom smo i zvanično ostali na posljednjem mjestu tablice, ukupan dojam je malo pokvaren s posljednja dva visoka poraza, ali s druge strane u njima su se kalili neki novi momci koji će u budućnosti igrati značajnu ulogu u timu Čelika”, ističu iz ovog kluba.

Igrači KK Željezničara mogu biti zadovoljni polusezonom. Na kraju su ostvarili titulu jesenjeg prvaka i najozbiljniji su kandidati za plasman u najviši rang takmičenja.

Za Zeničane nema odmora. Ekipa je zbog lose finansijske situacije odustala od ekipnog Kupa FBiH koji će se igrati u Mostaru tokom predstojećeg vikenda, ali već 9. i 10. decembra nastupaju na pojedinačnom prvenstvu FBiH koje se prema najavama igra u Kaknju.

Nakon toga slijedi pauza, a takmičenje u okviru 1. Federalne lige se nastavlja 11. januara susretima 8. kola.