15.8 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    Koliko smo ove godine platili prvomajski ugođaj?

    Koliko smo ove godine platili prvomajski ugođaj?

    Među omiljenim načinima obilježavanja Međunarodnog praznika rada u BiH već godinama prednjači roštiljanje na otvorenom.

    Ipak, s obzirom na kontinuirani rast cijena životnih namirnica, organizacija ovakvog druženja može postati izazov za kućni budžet. RTV Slon donosi procjenu osnovnih troškova za četveročlanu porodicu tokom ovogodišnjeg prvomajskog praznika.

    Meso: Glavni trošak prazničnog stola

    Za standardni roštilj planira se oko 2,5 kilograma mesa. Cijene su sljedeće:

    • Ćevapi (1 kg): 13 do 15 KM
    • Pileći bataci (1 kg): 6 do 7 KM
    • Vratina (1 kg): 14 do 16 KM

    Ukupan iznos za meso iznosi približno 35 do 38 KM.

    Prilozi i hljeb: Neizostavni dio obroka

    • Lepinje (4 komada): oko 4 KM
    • Krompir (1 kg): 1,5 KM
    • Sezonsko povrće (luk, paprika, paradajz): 5 do 6 KM

    Sveukupno za priloge treba izdvojiti 10 do 12 KM.

    Ugalj i pomoćni materijal

    Za pripremu roštilja neophodni su i dodatni materijali:

    • Ugalj (3 kg): 6 do 7 KM
    • Potrepštine (papir za potpalu, salvete, plastični tanjiri i čaše): 3 do 5 KM
    • Ukupni trošak za ovu stavku kreće se između 9 i 12 KM.

    Piće: Osvježenje za sve generacije

    Bezalkoholna pića ili voda (2 litra): 3 do 4 KM

    Pivo (6 limenki): 9 do 11 KM

    Cijena pića se kreće od 12 do 15 KM.

    Prema ovim okvirnim procjenama, četveročlanu porodicu roštiljanje za Prvi maj 2025. godine može koštati između 66 i 77 KM. Valja imati na umu da navedene cijene variraju u zavisnosti od lokacije, tipa trgovine i proizvođača.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    Među omiljenim načinima obilježavanja Međunarodnog praznika rada u BiH već godinama prednjači roštiljanje na otvorenom.

    Ipak, s obzirom na kontinuirani rast cijena životnih namirnica, organizacija ovakvog druženja može postati izazov za kućni budžet. RTV Slon donosi procjenu osnovnih troškova za četveročlanu porodicu tokom ovogodišnjeg prvomajskog praznika.

    Meso: Glavni trošak prazničnog stola

    Za standardni roštilj planira se oko 2,5 kilograma mesa. Cijene su sljedeće:

    • Ćevapi (1 kg): 13 do 15 KM
    • Pileći bataci (1 kg): 6 do 7 KM
    • Vratina (1 kg): 14 do 16 KM

    Ukupan iznos za meso iznosi približno 35 do 38 KM.

    Prilozi i hljeb: Neizostavni dio obroka

    • Lepinje (4 komada): oko 4 KM
    • Krompir (1 kg): 1,5 KM
    • Sezonsko povrće (luk, paprika, paradajz): 5 do 6 KM

    Sveukupno za priloge treba izdvojiti 10 do 12 KM.

    Ugalj i pomoćni materijal

    Za pripremu roštilja neophodni su i dodatni materijali:

    • Ugalj (3 kg): 6 do 7 KM
    • Potrepštine (papir za potpalu, salvete, plastični tanjiri i čaše): 3 do 5 KM
    • Ukupni trošak za ovu stavku kreće se između 9 i 12 KM.

    Piće: Osvježenje za sve generacije

    Bezalkoholna pića ili voda (2 litra): 3 do 4 KM

    Pivo (6 limenki): 9 do 11 KM

    Cijena pića se kreće od 12 do 15 KM.

    Prema ovim okvirnim procjenama, četveročlanu porodicu roštiljanje za Prvi maj 2025. godine može koštati između 66 i 77 KM. Valja imati na umu da navedene cijene variraju u zavisnosti od lokacije, tipa trgovine i proizvođača.

    IzvorAkta.ba
    Zenica
    clear sky
    15.8 ° C
    15.8 °
    15.8 °
    71 %
    1.2kmh
    0 %
    pet
    24 °
    sub
    26 °
    ned
    25 °
    pon
    22 °
    uto
    20 °