Kuglaški klub Čelik izgubio u prvom kolu, sljedeći protivnik ekipa iz Bihaća

Objavljeno prije 1 godina

Kuglaški klub Čelik je odigrala svoj prvi zvanični ekipni susret u okviru takmičenja koje organizuje Kuglaški Savez FBiH.

U okviru 1. kola 1. Federalne lige u kuglanju Čelik je gostovao ekipi Kuglačkog Kluba Mostar. Susret je odigran 15.10.2017 godine u kuglani Devetka u Mostaru. Za KK Čelik su nastupili: Abdulaziz Kahrimanović, Mirza Sabljaković, Kemal Lipovača, Kenan Ćurovac, Mišo Hreščak (kapiten ekipe) i Davud Berbić.

Ekipa Mostara se pokazala kao kvalitetniji i iskusniji suparnik, te je, lakše od očekivanog, došla do visoke pobjede 7:1. I pored visokog poraza treba istaći da su kuglaši Čelika odigrali kvalitetan susret u kojem su po prvi put oborili više od 3.000 čunjeva, što ulijeva optimizam da bi u susretima koji slijede mogli i obradovati svoje navijače.

Jedini set poen, prvi i historijski, ostvario je najmlađi igrač u klubu 17-godišnji Kemal Lipovača, a već u narednom kolu očekujemo da i starije kolege krenu njegovim stopama.

U drugom susretu 1. kola ekipa KK Bihać je pobijedila KK Tomislavgrad sa rezultatom 5:3, a upravo je KK Bihać naredni suparnik zeničkoj ekipi. Susret se igra u kuglani u Kaknju u nedjelju, 22.10. u 14:15 sati.