Legendarna Betty White uz poker proslavila 97.rođendan

Objavljeno prije 4 mjeseca

Na spomen imena Betty Marion White fanovima diljem svijeta izvuče se osmijeh na lice. Ova legendarna američka glumica i komičarka proslavila je svoj 97. rođendan.

Ono što ovu glumicu posebno ističe u svijetu Hollywooda jesu njene godine provedene u filmskom svijetu. Upravo iz ovog razloga, Betty je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao žena s najdužom TV karijerom u historiji.

Kako prenose američki mediji, Betty je rođendan proslavila u svom prepoznatljivom stilu- uz poker i tortu. Ipak, poznata je njena ljubav prema piću pa je na pitanje čemu duguje dugovječnost i vitalnost rekla kratko: “votki i hot dogovima”.

Iako je njena karijera prepuna raznih uloga, Betty mnogi pamte upravo po ulozi Rouz Nuland u seriji ”Zlatne devojke”. U svojoj dugogodišnjoj karijeri osvojila je brojne nagrade a najznačajnije su nagrade Emmy za uloge u “The Mary Tyler Moore Show” i “Zlatnim djevojkama” te za voditeljicu kviza “Just Men!” – što je čini i provom ženom kojoj je to uspjelo.

Nakon tri braka i smrti posljednjeg supruga, Betty koja je poznata po komičnim izjavama, jednom je u vezi sa svojim ljubavnim statusom izjavila:

“Uvijek sam voljela starije muškarce. Jednostavno su mi bili privlačniji. Naravno, u mojim godinama nema ih baš puno.”