Maloljetnik u Zenici ukrao Golfa, pa uhapšen

Objavljeno prije 1 godina
Foto: Ilustracija

Dana 05.03.2018. godine, u 03,50 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Centar da se na kolovozu u ulici ZAVNOBIH-a nalazi putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka J90-O-349, vlasništvo lica M.M., iz Zenice. Dolaskom na lice mjesta od strane policijskih službenika je uočeno lice, za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da se radi o maloljetnom licu O.Š., iz Zenice, koje je tom prilikom priznalo izvršenje krivičnog djela oduzimanja tuđe pokretnine. Sporno vozilo je vraćeno vlasniku, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, zavedena kriminalistička obrada.

U periodu od 28.02. do 05.03.2018. godine, u ulici Dr.Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je oštećenje pečata Kantonalnog poreznog ureda Zenica na objektu “Aura osiguranje”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 05.03.2018. godine, u 16,45 sati, u naseljenom mjestu Mošćanica, od strane lica Š.A. i J.E., oba lica iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nanošenje lakih tjelesnih povreda međusobnom tučom. Od strane službenika policije su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, dok su prema licima poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.