Ukupno podjela

Medicinski fakultet u Zenici dobija novu opremu

Medicinski fakultet u Zenici dobija novu opremu

U Trening centru u krugu Kantonalne bolnice Zenica sutra će biti uručena dodatna medicinska oprema za kabinet kliničkih vještina Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, a u sklopu Projekta jačanja sestrinstva u BiH.

Zajedno sa osnovnom opremom doniranom u prethodnom periodu, ova oprema će se koristiti za usavršavanje praktičnih kliničkih vještina studenata zdravstvene njege.

Kabinet kliničkih vještina sa visokosofisticiranim modelima – simulatorima omogućava studentima da uvježbavaju proste i složene dijagnostičke i terapeutske procedure i sestrinske intervencije u realnom radnom okruženju.

Na taj način se pripremaju za kliničku praksu u zdravstvenim ustanovama i osposobljavaju da stručno i efikasno pružaju kliničku njegu u budućem radu sa pacijentima.

Vlada Švicarske finansira drugu fazu Projekta

Formiranje i opremanje kabineta kliničkih vještina je dio tekućeg procesa reforme i inovacije nastavnih planova i programa I i II ciklusa studija zdravstvene njege i njihovog usklađivanja sa standardima Evropske unije.

Sredstvima od 8 miliona KM Vlada Švicarske finansira drugu fazu Projekta jačanja sestrinstva u BiH.

Projekat provode Fondacija fami i Ženevske univerzitetske bolnice, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, Federalnim ministarstvom zdravstva, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, te Odjeljenjem za zdravstvo i ostale usluge i Odjeljenjem za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta.

Zenica
clear sky
22 ° C
22 °
22 °
78 %
2.1kmh
0 %
pet
24 °
sub
28 °
ned
26 °
pon
26 °
uto
20 °

Posljednje objavljeno