Menadžerica Borca: Prvo BiH i bh. klubovi, pa tek onda Zvezda i Partizan

Objavljeno prije 1 godina

Marketing menadžerica Fudbalskog kluba Borac Tamara Bilbija oglasila se na svom Facebook profilu, a njen status već sada je izazvao brojne komentare u Bosni i Hercegovioni. Ona je u razgovoru za novinsku agenciju Patria kazala da je iznenađena da je njen status izazvao ovoliko pažnje, jer nije napisala ništa što ne bi trebalo da dijele svi građani Bosne i Hercegovine.

“Kada vidim koliko ljudi iz Banja Luke ide u Beograd na utakmice Zvezde, Partizana…tačno me sramota kao građanina ovog grada da ne možemo podržati Borac (ma kakav god da je, NAŠ JE!!!) jednom u dvije sedmice! Da ne pričam o rukometu, odbojci, košarci…tuga”, napisala je Tamara Bilbija.

Tamara je sestra Nemanje Bilbije, trenutno nogometaša Zrinjskog i reprezentativca BiH. Njihov otac Milorad također je bio poznati nogometaš.

“Šokirana sam kada sam vidjela koliko je status izazvao pažnje. Nisam mislila da se ne treba ići gledati utakmice u Srbiju, Hrvatsku ili u drugu zemlju, i ja idem. Ali, ne mogu da se pomirim s činjenicom da ljubitelji nogometa u BiH idu u susjedne zemlje i daju podršku tamošnjim klubovima, a naši stadioni su poluprazni”, kazala je Tamara.

Ova Banjalučanka ističe da ne može govoriti u ime Sarajlija ili Mostaraca, ali da je i ovim klubovima neophodna veća podrška. Tamra kaže da je uvijek uz brata, tako je bilo i dok je igrao za FK Sarajevo, pa i sada. Kada je riječ o reprezentaciji BiH, Tamara ima isto mišljenje.

“Prvo Bosna i Hercegovina, jer je to moja zemlja, pa onda svi drugi. Ja obično navijam za reprezentacije regije kada su u srazu s nekim evropskim zemljama ili svjetskim ekipama. To je prirodno, jer su nam komšije, ali BiH je prva”, kaže Bilbija.

Marketing menadžerica Fudbalskog kluba Borac kaže da je odrasla na stadionu Borca i da njena podrška nikad nije izostala ovom klubu, ali i reprezentaciji BiH i klubovima gdje njen brat igra ili je igrao.

Ona ističe i da nema problema niti nekih čudnih pogleda, jer je kao žena u sportu.

“Ja možda ne znam obući kopačke i igrati nogomet, ali moje znanje o ovom sportu ne može niko osporiti. U Banja Luci me zovu šeficom, tako iz zezancije kreće komunikacija, ali ja svoj posao obavljam časno i nemam problema što sam žena i u ovom nazoni muškom sportu”, dodaje Tamara.