Ukupno podjela

Milorad Dodik ponovno izabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)

Milorad Dodik ponovno izabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)

Milorad Dodik ponovo je danas izabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). On se zahvalio izaslanicima SNSD-a na reizboru i dodao da je čast, privilegija, kao i obaveza biti predsjednik najjače političke stranke u RS-u.

– SNSD ostaje snaga RS i njenog naroda – poručio je Dodik. Dodik je na tom skupu, kojem je prisustvovalo više od 1.200 izaslanika, rekao da je RS institucionalno, financijski i politički stabilna, što je,kazao je, zasluga SNSD-a i koalicijskh partnera.

– Nakon četiri godine, odnosno posljednjeg Sabora stranke, SNSD je jači, brojniji i uspješniji – naveo je Dodik i dodao da SNSD ima ogromnu snagu u članstvu, njih 200.000.

Na 6. saboru te stranke u Laktašima danas je izabran i novi saziv Glavnog odbora. Saboru SNSD-a su prisustvali veleposlanik Rusije u BiH Petar Ivancov, veleposlanik Kine u BiH Јi Ping, predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lideri DNS-a RS-a Marko Pavić, Socijalističke stranke Petar Đokić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, član Predsjedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, predstavnici Demokratske stranke Srba u Makedoniji, Prve SDS-a, te druge uzvanice iz političkog i društvenog života RS i BiH.

IzvorFena
Zenica
few clouds
25 ° C
25 °
25 °
47 %
2.1kmh
20 %
pet
23 °
sub
28 °
ned
29 °
pon
25 °
uto
24 °

Posljednje objavljeno