Ukupno podjela

Ministar Isak: Podrška talentiranoj sportistkinji Sabiri Dizdarević

Ministar Isak: Podrška talentiranoj sportistkinji Sabiri Dizdarević

Ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, Arnel Isak, jučer je u svom kabinetu primio Sabiru Dizdarević, talentiranu sportistkinju iz Zenice koja je do sada postigla značajne uspjehe u nekoliko sportskih disciplina u sportu za osobe sa invaliditetom.

Ministar Isak je sa Sabirom razgovarao o uslovima za bavljenjem sportom u Zenici, Zeničko-dobojskom kantonu i našoj domovini, sa akcentom na uslove bavljenja sportom osoba sa invaliditetom.

Ovom prilikom, ministar Isak je Sabiri Dizdarević uručio određena sredstva kao vid podrške za odlazak na Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje će se održati u Budimpešti, od 15. do 21. jula ove godine.

„Naša je obaveza, kao odgovornih nosilaca funkcija u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti, da upornim i talentiranim mladim ljudima damo maksimalnu podršku u njihovim naporima da ispune svoje sportske ciljeve, ostvare snove i učine naciju ponosnom“, kazao je ministar Arnel Isak.

Sabira Dizdarević je rođena 27.02.2000. godine u Zenici i do sada se bavila atletikom, košarkom u kolicima i sjedećom odbojkom.

Zenica
broken clouds
18 ° C
18 °
18 °
93 %
1kmh
75 %
pet
25 °
sub
27 °
ned
26 °
pon
25 °
uto
26 °

Posljednje objavljeno