Ministri iz HDZ BiH imaju obaveza, odgođena sjednica Vlade FBiH

Objavljeno prije 1 godina
Foto: Arhiv

Iako je danas trebala biti održana sjednica Vlade FBiH, kako je saopćeno, zbog obaveza ministara odgođena je današnja sjednica. U Vladi FBiH ministri su iz HDZ BiH (6), SDA (6) i SBB (4), javlja Patria.

– O novom terminu održavanja 131. sjednice Vlade FBiH bit ćete blagovremeno obaviješteni.

Ovo odgađanje sjednice dovodi se u vezu sa presudom koju je jučer izrekao Haški sud šestorici čelnika tzv. Herceg-Bosne.

Treba podsjetiti da je i jučerašnje zasjedanje Predstavničkog doma PS BiH prekinuto nakon događaja u Haškom tribunalu kada je ratni zločinac Slobodan Praljak, nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina, izvršio samoubistvo popivši neku tekućinu iz bočice. Ubrzo je preminuo u bolnici. Prekid sjednice je zatražila predsjedavajuća PD PS BiH Borjana Krišto (HDZ BiH).

Haški sud potvrdio je kaznu zatvora od 111 godina za šest ratnih zločinaca, a utvrđen je i udruženi zločinački poduhvat u kojem je učestvovao i tadašnji politički vrh Hrvatske.

Prošle sedmice je zbog presude Ratku Mladiću bila odgođena sjednica Vijeća ministara jer su ministri iz reda srpskog naroda bili na konsultacijama u Banja Luci.