MUP ZDK: U Zenici jučer opljačkane dvije kuće, pretučena jedna osoba u Crkvicama

Objavljeno prije 12 mjeseci
Foto: Arhiv

Dana 05.12.2017. godine, u 12,00 sati, u ulici Prusačka, od strane nepoznatog lica je izvršena krađa iz kuće vlasništvo lica J.V., kada je otuđen zlatni prsten. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 05.12.2017. godine, u poslijepodnevnim satima, u ulici Milivoja Čekade izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica Š.N., kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 05.12.2017. godine, u 18,00 sati, u ulici Crkvice, od strane više lica izvršeno je nasilničko ponašanje prema licu P.B., iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj, te su poduzete mjere na otkrivanju i procesuiranju izvršilaca ovog krivičnog djela.

Dana 05.12.2017. godine, u 18,40 sati, u ulici Derviša Imamovića, od strane službenika policije lišeno je slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje lice H.A., iz Zenice, zbog posjedovanja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu a koju je isto odbacilo od sebe. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.