MUP ZDK: Uhapšena jedna osoba zbog nasilnog ponašanja, klizište kod Kaknja

Objavljeno prije 2 godine
Foto:Ilustracija

Dana 15.04.2017. godine, u 20,50 sati, u ul. Goraždanska kod br 122, Grad Zenica, od strane lica H.T. (1991.) iz Zenice izvršeno je krivično djelo oštečenje tuđe stvari. Tom prilikom je oštečeno tmv. kombi marke VW reg. oznaka 880-T-355 vl. J.S. iz Zenice. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje PU I Zenica. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika.

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Sebotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017. godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica, u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, Kakanj-Zenica i Zenica-Kakanj u oba smjera odvija jednom saobraćajnom trakom. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.