29 C
Zenica
Nedjelja, August 18, 2019

Ukupno podjela

Na ovim mjestima možete glasati za EU izbore

Na ovim mjestima možete glasati za EU izbore

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini objavilo je nedavno poziv za glasanje u inozemstvu za izbor članova Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske za sutrašnje izbore.

U pozivu se podsjeća kako će se izbori za članove Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske u diplomatsko-konzularnim predstavništvima te zemlje u Bosni i Hercegovini održati sutra.

U BiH izbori će se održati u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava na ukupno četrdeset i jednom biračkom mjestu.

Glasačko pravo

Svoje glasačko pravo mogu ostvariti hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a koji su u diplomatsko konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske izvršili prethodnu registraciju za glasanje u inozemstvu i oni hrvatski državljani koji imaju izdanu potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta u Republici Hrvatskoj (potvrda iz Republike Hrvatske).

Pored njih, svoje glasačko pravo mogu ostvariti i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a koji su se aktivno registrirali za glasovanje u diplomatsko konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske i oni hrvatski državljani koji imaju e-ličnu iskaznicu Republike Hrvatske s prebivalištem u Bosni i Hercegovini koji su po službenoj dužnosti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-lične iskaznice.

Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a nisu se aktivno registrirali i nemaju e-ličnu iskaznicu s prebivalištem u Bosni i Hercegovini mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasanja potvrdom koju izdaje diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, navodi se u pozivu.

Biračka mjesta u BiH su:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu – osam (8) biračkih mjesta na adresi: Srednja ekonomska škola, Zmaja od Bosne 39, Sarajevo;

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru – petnaest (15) biračkih mjesta na adresama: OŠ Petra Bakule, Ulica kralja Tomislava 9, Mostar i Gimnazija Fra Grge Martića, Ulica kralja Tomislava 9A, Mostar;

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banja Luci – dva (2) biračka mjesto na adresi: Milana Kranovića 1, Banja Luka;

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli – dva (2) biračka mjesta na adresi: Kazan Mahala 1, Tuzla;

Konzulat Republike Hrvatske u Livnu – četiri (4) biračka mjesta na adresi: Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić”, Župana Želimira 25, Livno;

Konzulat Republike Hrvatske u Vitezu – deset (10) biračkih mjesta na adresi: Osnovna škola “Vitez”, Vitez, Ulica Josipa Kuravije br. 2.

IzvorBHRT
Zenica
clear sky
29 ° C
29 °
29 °
26 %
2.1kmh
0 %
ned
21 °
pon
29 °
uto
31 °
sri
28 °
čet
25 °

Posljednje objavljeno