Naredne subote u Zenici obilježavanje Dana Armije RBiH

Objavljeno prije 2 godine

U zgradi Grada Zenica danas je održan sastanak povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji se organizuje na nivou Zeničko-dobojskog kantona.

Ove godine će biti obilježeno 25 godina od osnivanja Armije RBiH, gdje su uključeni svi kantonalni savezi, boračke organizacije u Zeničko-dobojskom kantonu, resorno ministarstvo i Vlada ZDK.

“Obzirom da se obilježava 25 godina od osnivanja Armije RBiH mi smo proširili ovogodišnje manifestacije. U srijedu, 12. aprila u kasarni OS BiH u Zenici održat će se Dan otvorenih vrata, koja se organizuje ispred Ministarstva za boračka pitanja ZDK i Oružanih snaga BiH. Ova manifestacija pravi se za svu djecu iz osnovnih i srednjih škola, gdje će se djeca moći upoznati sa naoružanjem koje koriste OS BiH. U petak, 14. aprila planirano je da sve općinske organizacije u ZDK obiđu šehidska mezarja, polože cvijeće i odaju počast šehidima i poginulim borcima”, istakao je Nazim Bećirović, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja ZDK.

U petak, 14. aprila delegacija organizacionog odbora zajedno sa Ministrom za boračka pitanja u Vladi ZDK posjetit će JU Dom porodica Zenica i mališanima uručiti majice sa grbom Armije RBiH, kao i paketiće, a potom će uslijediti čas historije.

Svečana manifestacija planirana je za subotu, 15. aprila na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici sa početkom od 10 sati.