VIDEO: Završena prekinuta 6. sjednica Gradskog vijeća Zenice

Objavljeno prije 2 godine
Foto: Arhiv

Krajem prošlog mjeseca, 30. marta, održan je dio 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Zenice. Ista je prekinuta prije treće tačke dnevnog reda na kojoj se trebalo raspravljati i kasnije usvajati prijedlog Budžeta Grada Zenice za 2017. godinu.

Podsjećamo, nakon neusaglašavanja oko predloženih amandmana, gradonačelnik Kasumović je povukao prijedlog Budžeta, nakon čega je na inicijativu tri stranke (SDA, Snaga centra i ASDA) sjednica prekinuta. Predstavnici ovih stranaka su izjavili da neće prisustvovati sjednicama sve dok prijedlog Budžeta opet ne bude jedna od tačaka dnevnog rede.

U međuvremenu, Gradonačelnik je već u ponedjeljak naredne sedmice (3. aprila) proglasio Budžet operativnim i odluku objavio u Službenim novinama. Iz SDA Zenica su najavili da će pokrenuti krivičnu prijavu protiv Kasumovića zbog ovakve odluke za koju smatraju da je neustavna.

“Održano je Radno predsjedništvo sa predsjednicima Klubova koje je dogovorilo da se nastavi prekinuta sjednica”, izjavila je za Radio Zenit predsjedavajuća Gradskog vijeća Sanja Renić.

Nastavak sjednice Gradskog vijeća Grada Zenice, za koju nije potrebno usvajati dnevni red, već će se nastaviti od tačke četiri, održava se u Velikoj sali Grada Zenice.