NK Čelik o jučerašnjoj sudijskoj ‘pravdi’ u Bijeljini (VIDEO)

Objavljeno prije 1 godina

NK “Čelik” se do sada nije oglašavao po pitanju suđenja, iako su, kako ističu, imali razloga za to od samog početka ove sezone.

“Moramo kao najveći klub u našoj zemlji zaštititi dignitet kluba i staviti do znanja da se sa našim klubom i svim onim što predstavljamo u ovoj zemlji ne može niko igrati! Naime, glavni sudac utakmice u Bijeljini Mateo Musa iz Čitluka zajedno sa asistentima utakmice pokazao je sve probleme s kojima se naš nogomet susreće kada je u pitanju suđenje koje je definitivno najveći problem i rak rana našeg nogometa.”

Momenat iz 38. minute i nedosuđen kazneni udarac za Čelik je povod ove reakcije nadležnih iz NK Čelika.

Protiv Čelika u dosadašnjih 15. kola je dosuđeno 6 kaznenih udaraca, što je u prosjeku svake 2,5 utakmice po 1 kazneni udarac, dok je u korist ovog kluba dosuđen samo 1 kazneni udarac.

“Nama ne vrijedi što će ovakvi suci kao Musa eventualno biti kažnjeni od strane nadležnog organa koji kroji sudbinu kada je u pitanju suđenje u našoj najelitnijoj ligi. Suze naših mladih momaka poslije utakmice, među kojima je čak 7 igrača nastupilo mlađih od 21 godine, boli više od bilo kakve kazne koja će ili neće biti izrečena ovom sudiji. Ostaje nada da će se najzad nešto poduzeti protiv sudija koji nisu dorasli najelitnijem rangu u našoj zemlji.”, ističu iz Čelika.