NK Čelik o udruživanju klubova u Premijer ligi BiH

Objavljeno prije 5 mjeseci

Nakon mnogobrojnih, ne baš pozitivnih i nesportskih dešavanja protekla dva vikenda na utakmicama BHT PL, Komitet za takmičenje i Disciplinska komisija NS BiH donijeti će konkretne mjere i odluke za sankcionisanje istih, i prevenciju kako se slično ne bi više dešavalo.

Cilj je svakako stvaranje ambijenta za odigravanje kvalitetnih nogometnih utakmica u BiH u bezbijednim uslovima, a na zadovoljstvo svih navijača i simpatizera bosanskohercegovačkih nogometnih klubova.

NS BiH je takođe pozvao na preduzimanje aktivnosti potrebnih za formiranje udruženja premijerligaša, koje bi zajedničkim snagama djelovalo , i imalo ingerencije za vođenje takmičenja (u ovom slučaju je to BHT PL).

NK “Čelik” u potpunosti podržava ovaj vid organizacije klubova BHT PL, čiji je i sam učesnik, jer je to zaista jedini način da se zajedničkim snagama nastupi i djeluje ka poboljšanju uvjeta rada i organizacije premijerligaških klubova u BiH. Razjedinjeni klubovi su isuviše slabi da se sami nose sa problemima sa kojima se svakodnevno susrećemo. Samo zajedno se možemo boriti protiv “kilavog” sistema, propusta koji se stalno dešavaju u organizaciji utakmica, za ulaganja koja trebaju biti usmjerena u infrastrukturu, prodaje TV prava i svega onog što je bitno za normalno funkcionisanje profesionalnih klubova u uređenom sistemu.

NK “Čelik” će, ukoliko i preostalih 11 premijerligaških klubova u BiH iskaže iskrenu volju za formiranje jednog ovakvog udruženja/asocijacije, u potpunosti istu podržati i dati svoj maksimum u prvim koracima ka organizaciji i djelovanju ovog udruženja sa zajedničkim ciljem i planom djelovanja.