Nova teška krađa u Zenici, otuđen elektro materijal

Objavljeno prije 7 mjeseci
Foto: Ilustracija

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći 12/13.06.2018. godine, u ulici ZAVNOBIH-a, izvršena je teška krađa u podrumske prostorije kuće vlasništvo lica Č.S., iz kojih je tom prilikom otuđena električna bušilica i jedan pčelarski skafander.

Izvršen je uviđaj od stane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I Zenica, te su poduzete mjere na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene teške krađe.

Dana 13.06.2018. godine, u 16,30 sati, u ulici Gazi Husrev-begova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Vento”, registarskih oznaka M91-J-630, kojim je upravljalo lice P.H., rođeno 1998. godine, iz Zavidovića i pješak Dž.F., iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Na području Kantona dogodilo se još devetnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.