Novi termin održavanja sjednice Skupštine NK Čelika

Objavljeno prije 12 mjeseci

Nakon što je Nadzorni odbor, postupajući po Zahtjevu Predsjednika Upravnog odbora, dana 13.12.2017. godine, sazvao Vanrednu sjednicu Skupštine NK Čelik Zenica, za dan 28.12.2017. godine, ovim putem obavještavamo članove da će zakazana sjednica, zbog tehničkih razloga, biti održana dva dana prije planiranog termina, i to utorak, 26.12.2017. godine, sa početkom u 17,00 sati, u Velikoj sali Grada Zenica.

Naime, zbog nedostupnosti Velike sale Grada Zenica u drugim terminima (zvanična informacija iz Gradske uprave), prinuđeni smo se prilagoditi nastaloj situaciji, a sve kako bi Sjednica bila organizirana u uslovima i prostoru koji priliče ovakvom događaju.

Nadzorni odbor obavještava Pregovarački tim i Upravni odbor NK Čelik Zenica da su dužni prijedlog tačke Dnevnog reda zbog koje je traženo sazivanje Skupštine, sa popratnim materijalima dostaviti Nadzornom odboru najkasnije do utorka, 19.12.2017. godine, u 17,00 sati.

Također, shodno odredbi člana 45. Statuta NK Čelik Zenica, pozivamo sve članove Kluba sa pravom glasa na Skupštini, da Nadzornom odboru, u pismenoj formi, sa podacima o predlagatelju (ime, prezime, broj članske karte, kontakt podatke ukoliko su se promijenili od trenutka učlanjenja) direktno u prostorije Kluba, u zatvorenoj koverti, sa naznakom „Za Nadzorni odbor-NE OTVARAJ“ dostave svoje prijedloge tačaka Dnevnog reda u istom roku.

Dakle, potrebno je da prijedlozi i popratni materijali budu dostavljeni najkasnije sedam (7) dana prije održavanja sjednice Skupštine, a sve kako bi članovima koji uzmu učešće na Sjednici Dnevni red i popratni materijali bili blagovremeno uručeni. Podsjećamo da je odredbom člana 44. Statuta NK Čelik propisano da ovaj rok iznosi minimalno tri (3) dana prije održavanja sjednice Skupštine.

Svi prijedlozi tačaka Dnevnog reda koji ne budu dostavljeni u ovom roku, u propisanoj formi, te sa pratećom dokumentacijom, neće biti uvršteni u Dnevni red Sjednice.

Nadzorni odbor će na zakazanoj Sjednici Skupštine staviti i vlastite prijedloge tačaka Dnevnog reda, a kojima će biti tretiran rad kako ovog, tako i svih drugih organa Kluba.

Nakon zaprimanja prijedloga i popratne dokumentacije, Nadzorni odbor će konačan prijedlog Dnevnog reda objaviti na službenoj stranici Kluba dana 20.12.2017. godine.

Podsjećamo da je za organizaciju zadužen Tehnički odbor Skupštine, sa kojim je Nadzorni odbor u svakodnevnom kontaktu radi tekućih aktivnosti pripreme i organizacije svih uslova za održavanje Vanredne sjednice. Tehnički odbor će blagovremeno, uz koordinaciju Nadzornog odbora, obavijestiti članove gdje i u kojem terminu će izvršiti prijavu i preuzeti materijale za učešće na sazvanoj sjednici Skupštine.

Pozivamo sve članove da u narednim danima pažljivo prate sve objave, kako na zvaničnoj stranici Kluba, tako i u drugim medijima, a sve kako bi bili maksimalno uključeni u postupak organizacije, blagovremeno se informirali, te u konačnici uzeli učešće na predstojećoj Prvoj vanrednoj sjednici Skupštine NK Čelik Zenica.