22.9 C
Zenica
Srijeda, Juni 26, 2019

Ukupno podjela

Objavljen i odmah zatvoren poziv za programe zapošljavanja

Objavljen i odmah zatvoren poziv za programe zapošljavanja

Zbog dovoljnog broja pristiglih prijava i ograničenosti sredstava Javni poziv koji je danas objavio, Federalni zavod za zapošljavanje, a koji se odnosi na Programa sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2018 , Poduzetništvo za žene, te Poduzetništvo za sve je već zatvoren za sve kantone/županije uz napomenu da će javni poziv biti objavljen tokom godine još najmanje dva puta.

Poziv je objavljen u okviru Strategije jačanja funkcije posredovanja u javnim službama za zapošljavanje u Federaciji BiH i Programom rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2018. godinu.

Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u iznosu od 6.000.000 KM u skladu sa Finansijskim planom za 2018. i procjenom za 2019. i 2020. godinu.

Cilj Programa je poticanje najmanje 1.200 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH na samozapošljavanje, pokretanjem djelatnosti, kao i na zapošljavanje drugih osoba sa evidencije nezaposlenih u tim djelatnostima.

U okviru programa „Poduzetništvo za žene“ radi se na sufinansiranje samozapošljavanja žena, bez obzira na dob, radno iskustvo i stepen obrazovanja, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih radi pokretanja i registracije obrta/privrednog društva.

U okviru “Poduzetništva za sve” planirano je sufinansiranje samozapošljavanja osoba, bez obzira na spol, dob, radno iskustvo i stepen obrazovanja, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih radi pokretanja i registracije obrta/privrednog društva.

IzvorAkta.ba
Zenica
few clouds
22.9 ° C
23 °
22.8 °
78 %
1kmh
20 %
sri
28 °
čet
29 °
pet
22 °
sub
22 °
ned
24 °

Posljednje objavljeno