Od danas snijeg i kiša u većini područja BiH

Objavljeno prije 1 godina

Danas jače naoblačenje sa sjeverozapada preći preko Bosne i Hercegovine i uvjetovati padavine i postupni pad temperature zraka. Prije podne nešto manje oblačnosti očekuje se na jugu. Tokom dana u nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg. Tokom noći na subotu u centralnim i istočnim područjima granica snijega i susnježice se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina je između 10 i 25 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jugo, a poslije podne vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni od 9 i 15, i tokom dana će postepeno opadati, a na jugu između 19 i 23 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 07.10.2017 (Subota)., prije podne pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima prije podne kiša, a snijeg ili susnježica iznad 700 metara nadmorske visine. Glavnina padavina tokom jutra. U Hercegovini kiša se očekuje u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti, a u Hercegovini razvedravanje. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će od poslijepodnevnih sati oslabiti. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 14, na jugu od 14 do 18 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 08.10.2017 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernjim satima na sjeveru i sjeveroistoku zemlje lokalno slaba kiša. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 09.10.2017 (Ponedjeljak)., u ponedjeljak sunčanije u Hercegovini. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, prije podne lokalno može pasiti malo kiše. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu do 21 stupanj.