Odbijena žalba NK Čelik vezana za reprogram poreskog duga

Objavljeno prije 1 godina

Zenički Čelik nije ispoštovao obaveze za prva četiri mjeseca u ovoj godini, pa mu je odbijena žalba vezana za reprogram poreskog duga.

Nogometni klub Čelik nalazi se u najtežoj situaciji od svog osnivanja, klub je pred ambisom, a trenutno moguće rješenje vezano za klub s Bilinog polja jeste ulazak stranih investitora sa svojim kapitalom. Danas je kako SportSport.ba saznaje stigla odbijenica vezano za žalbu NK Čelik za reprogram poreskog duga. Ovu informaciju potvrdio je i predsjednik kluba Jasmin Memišević.

“Danas je u klub stigla odbijenica od strane Ministarstva finansija FBiH, kada je u pitanju naša žalba vezana za reprogram poreskog duga. U obrazloženju piše da smo odbijeni, jer klub nije ispoštovao svoje obaveze za prva četiri mjeseca u ovoj godini u iznosu od 34.000 KM. Oni su žalbu odbili, a sljedeće što ćemo uraditi je Upravni spor na šta imamo pravo, rok nam je 30 dana, ali mi ćemo već sutra raditi da to što prije odradimo i pošaljemo Ministarstvu finansija. Da se razumijemo naša žalba je odbijena, ali nije propalo sve kada je u pitanju reprogram, ima još šanse da uđemo u taj proces”, ističe Memišević.

Predsjednik Čelika je upitan o eventualnom prelasku Germaina Kouadia u Slobodu.

“I ja sam čuo te priče oko prelaska Kouadia u Slobodu, ne znam odakle im izvori i kako su došli do toga da će on preći u Slobodu, kada ima važeći ugovor s Čelikom. Mi smo ispoštovali sve obaveze prema njemu, on s nama ima ugovor do ljeta naredne godine i ne vidim kako će potpisati za Slobodu, prije što se s nama eventualno dogovori oko raskida saradnje”, kazao je Memišević.