Održano pojedinačno prvenstvo FBiH u klasik kuglanju

Objavljeno prije 11 mjeseci

U protekla 2 dana Kakanj je bio domaćin kuglašima Federacije BiH.

Na rasporedu je bilo pojedinačno prvenstvo FBiH u klasik kuglanju za seniore.

Iako je ovo trebao biti najmasovniji skup kuglaša, za takmičenje se prijavilo svega 22 igrača, predstavnika 7 klubova.

Federalni savez ima oko 150 registrovanih igrača i tužno je bilo vidjeti da na takmičenju nema igrača iz Mostara, Visokog ili Tuzle, a za dolazak su se po očajnim vremenskim uslovima odvažili igrači iz Bihaća koji su 6,5 sati putovali do Kaknja, ali, to je već pitanje koje se postavlja Federalnom Savezu i koje glasi “KAKO DALJE?”.

U dva dana smo mogli vidjeti sjajno kuglanje i odlične rezultate. Briljirali su kuglaši iz Kaknja koji će na državnom prvenstvu imati 4 predstavnika, a pored njih na prvenstvo su se plasirali i po jedan igrač Vogošće, Željezničara, Tomislav grada i Posušja.

Prvak Federacije BiH u klasik kuglanju za sezonu 2017/2018 je sasvim zasluženo Muamer Bešić iz ekipe Rudar Kakanj. Drugo mjesto je osvojio Herenda Izudin, igrač Željezničara iz Sarajeva, a trećeplasirani je Mario Prljević iz Tomislav grada.

Pored navedene trojke na državno prvenstvo su se još plasirali: Ivan Petrić (Posušje), Vedad Karzić, Amar Alagić i Eldar Turudija (Rudar Kakanj) i Selman Enes (Vogošća).

KK Čelik Zenica je imao tri predstavnika. Miso Hreščak je nakon prvog dana takmičenja zauzimao sjajno 10. mjesto s vrlo malim zaostatkom za osmoplasiranim na tablici. Međutim, drugog dana nije bio na nivou, trema i lagani pad koncentracije su odradili svoje i na kraju je Mišo zauzeo, ipak odlicno, 15. mjesto. Na 18. poziciji je bio Abdul Aziz Kahrimanović, a Kenan Ćurovac je podbacio i na kraju je zauzeo poziciju 21.