19 C
Zenica
Utorak, 25 Februara, 2020

Ukupno podjela

OKK Čelik danas u Zenici dočekuje KK "Ibu Spartans" Živinice

OKK Čelik danas u Zenici dočekuje KK “Ibu Spartans” Živinice

OKK Čelik danas u Zenici dočekuje KK “Ibu Spartans” Živinice

U prostorijama OKK “Čelik” održana je press konfernecija na kojoj su o aktuelnostima i početku nove sezone govorili predsjednik UO Goran Bulajić, pomoćni trener Edin Varupa, predsjednik SD Winner Zenica Ermin Zukić, te prvotimci Mirza Keso, Benjamin Bajramović i Taylor James Pate.

“Prošle dvije godine smo uspjeli izboriti finale play offa. Ove godine smo bili u dilemi kojim putem da idemo. Mislim da bez velike finansijske rezerve ne možemo razmišljati o plasmanu u društvo najboljih. Ako je cilj za ovu godinu da budemo među četiri najbolje ekipe, to nam je i dovoljno. Sa tim ciljem ćemo krenuti od utakimice do utakmice, pa ćemo vidjeti šta će se desiti”, kazao je Bulajić.

Poseban akcenat stavljen je na utakmicu 1. kola koja se igra sutra u Zenici gdje OKK Čelik dočekuje neugodnu ekipu KK “Ibu Spartans” Živinice.

“Spartansi su dobro poznat protivnik. Mi se pripremamo za svaku utakmicu isto. Znamo svoje prinicipe i želje. Svima nam je želja da utakmica i liga prođu sa što manje povreda. Svi se nadamo dobrom rezultatu i pobjedi”, izjavili su igrači prvog tima.

Ove sezone nova imena u OKK Čeliku su Ranko Križanović, Stefan Britvar, Admir Škaljo te amerikanac Taylor James Pate.

O aktuelnostima u omladinskom pogonu govorio je Ermin Zukić.

“Ove sezone OKK Čelik i SD Winner dogovorili su saradnju u mlađim kategorijama, selekcija pionira i predpionira, gdje će isti, zajednički nastupati u Kantonalnoj Ligi mladih, pod nazivom Čelik-Winner. Na ovaj način, imamo za cilj stvorit bazu domaćih igrača, dječaka, koji će braniti boje Čelika u starijim uzrasnim kategorijama kadeta i juniora. Za sada, ova fuzija daje pozitivne rezultate i odziv dječaka je veoma velik”, rekao je Zukić.

Podsjetimo, utakmica 1. kola “A1 Lige” igra se u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” sa početkom u 18 sati.

OKK Čelik danas u Zenici dočekuje KK "Ibu Spartans" Živinice
Zenica
overcast clouds
19 ° C
19 °
19 °
29 %
6.7kmh
100 %
uto
15 °
sri
11 °
čet
3 °
pet
4 °
sub
6 °
OKK Čelik danas u Zenici dočekuje KK "Ibu Spartans" Živinice

Posljednje objavljeno