Opet prekinuta sjednica Gradskog vijeća Zenice

Objavljeno prije 10 mjeseci

U Velikoj sali Grada Zenice jutros u 10:00 sati počela je 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenice koja je nakon 3. tačke Dnevnog reda prekinuta.

Naime, nakon izmijenjenog i usaglašenog dnevnog reda koji je usvojilo Radno predsjedništvo, gradonačelnik Kasumović je ponovo predložio da se izmijeni redoslijed tačaka dnevnog reda, međutim vijećnici nisu bili za njegovu izmjenu.

U nastavku sjednice najviše vremena je utrošeno na postavljanje vijećnićkih pitanja, ali i pojedinostima oko presude Ustavnog suda Federacije BiH po Odluci o komunalnim taksama vezane za oporezivanje kladionica.

Prepirka između Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice i vijećnika SDA rezultirala je novim međusobnim optužbama i još većim razmimoilaženjima u stavovima.

Nakon toga se otišlo na pauzu od 45 minuta, te je sjednica nastavljena oko 14:00 sati razmatranjem izmjena i dopuna ovogodišnjeg budžeta Grada Zenica.

Nakon što je dat prijedlog na glasanje za izmjene i dopune ovogodišnjeg budžeta Grada Zenica, te nakon što isti nije dobio potrebnu većinu glasova za njegovo usvajanje, gradonačelnik Kasumović odlučio je povući preostale tačke Dnevnog reda, te je ista nedugo zatim i prekinuta.

Naredna sjednica Gradskog vijeća trebala bi biti zakazana u mjesecu septembru, obzirom da zbog godišnjih odmora ista neće biti održavana u mjesecu augustu.