Opljačkan Konzum u Crkvicama, uhapšene dvije osobe zbog droge

Objavljeno prije 12 mjeseci

Dana 14.12.2017. godine, u 10,10 sati, u ulici Blatuša, izvršenim pregledom lica K.K., policijski službenici su pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Sporna materija je privremeno oduzeta a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 14.12.2017. godine, u 03,40 sati, u ulici Crkvice, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u pokušaju u prodavnicu “Konzum”. Tom prilikom na objektu je pričinjena materijalna šteta, dok iz objekata nije ništa otuđeno. Od strane službenika policije su poduzete mjere na dokumentovanju krivičnog djela.

Dana 14.12.2017. godine, u 16,30 sati, u ulici Bistua Nuova, policijski službenici su izvršenim pregledom lica D.R., iz Zenice, pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 14.12.2017. godine, u 16,15 sati, u ulici Crkvice, u stanu vlasništvo M.M., od strane lica S.Z., iz Zenice, izvršeno je nasilničko ponašanje na način da je navedeno lice ušlo u stan, u kojem su se nalazila tri lica, te tom prilikom ista fizički napalo i upućivalo im prijetnje. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.