Ukupno podjela

Otvoren festival Ljetne večeri Studio Teatra, prve noći više od 400 posjetilaca (FOTO)

Otvoren festival Ljetne večeri Studio Teatra, prve noći više od 400 posjetilaca (FOTO)

Predstavom “Svingeri” Pozorišta Slavija Beograd, sinoć je počeo festival Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici.

Festival je otvorila hit komedija za koju se tražila karta više i čijoj izvedbi je prisustvovalo preko 400 gledaoca. Komedija Milorada Milinkovića, u kojoj igraju Jelena Đukić, Daniel Kovačević, Mariana Aranđelović i Mihailo Laptošević, izmamila je osmijeh i zadovoljstvo na lice zeničke publike najavljujući festival sa bogatim i kvalitetnim teatarskim programom.

Na festivalu će igrati još 6 predstava, a već večeras od 20:00 sati publiku očekuje predstava za djecu “Vrh svijeta – DJ Šampinjon”, Kabare teatra Tuzla, a osim predstave organizatori su za mališane spremili radionice i igraonice od 19:00 sati.

U ponedjeljak je na programu duodrama “Emigranti”, Kulturno-sportskog centra Kakanj, dok u utorak na Ljetnoj sceni igra “Derviš i smrt”, duodrama Studio Teatra.

Srijeda je predviđena opet za najmlađe, pa će tako mališani uživati u predstavi “Lakonoga u Čarobnoj šumi”, Udruženja “Fani” i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo.

U četvrtak je na programu predstava iz Hrvatske “Duet za jednog” u kojoj glavnu ulogu ostvaruje Ana Vilenica, itekako poznata publici u BiH.

Festival zatvara hit komedija “Državni lopov” rađena u produkciji Studio Teatra.

Organizatori ističu da ih raduje veliki interes građana za sve predstave festivala, te da se ulaznice mogu kupiti u Multiplex Ekranu Zenica i Clubu 072/Biznis u Zenici.

Karte će se moći kupiti i dva sata prije početka predstava u festivalskom prostoru Ljetne bašte Doma armije/Preporoda. Također, moguće je rezervisati ulaznice na facebook stranici Studio Teatra, na mail [email protected], kao i na broj telefona: +387 64 401 11 59.

Zenica
clear sky
13 ° C
13 °
13 °
93 %
1.5kmh
0 %
sub
28 °
ned
29 °
pon
26 °
uto
23 °
sri
23 °

Posljednje objavljeno