Otvoren ‘Studengrad’ u Zenici

Objavljeno prije 6 mjeseci

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović večeras je zvanično otvorio zenički praznični grad ‘Studengrad’ koji je postavljen u centru Zenice na Trgu Alije Izetbegovića.

‘Studengrad’ s kućicama namijenjenih prodavačima postavljen je u centru grada i dio je projekta Zenica Adventure za koji je Gradska uprava Zenice izdvojila 50.000 KM. Praznična atmosfera prostire se na nekoliko desetina metara u sklopu kojeg su postavljeni adventski vijenac, ploha za klizanje, praznične kućice i jelka koja upotpunjuje ovaj praznični doživljaj.

U kućicama koje su postavljene u centru grada svi posjetioci ‘Studengrada’ moći će kupiti određene proizvode. Za najmlađe su namijenjene kućice sa slatkišima i novogodišnjim paketićima, dok će stariji imati priliku posjetiti i kućice na kojima se prodaju suho meso, sirevi i drugi proizvodi, piše Klix.

Sve kućice večeras nisu otvorile svoja vrata posjetiocima, ali su, prema riječima organizatora, sve iznajmljene i uskoro će biti popunjenje proizvodima koji će biti na raspolaganju građanima Zenice.

Zimska čarolija u Zenici će trajati do 11. januara.