Pezer: Za državu sam učinio mnogo, ali ona meni nije nikako uzvratila

Objavljeno prije 6 mjeseci

Bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavio svoje buduće planove te novog sponzora, zenički Restoran Salčinović.

Balkanski i dvoranski rekorder u bacanju kugle Mesud Pezer danas je predstavnike medija upoznao o svojim budućim planovima priprema i nastupa na dvoranskim i svjetskim prvenstvima koji će se održati u narednoj sezoni. Svoje pripreme već od 30. novembra nastavlja u Švedskoj, a posebno se zahvalio novom starom sponzoru Restoranu Salčinović koji je danas s njim produžio ugovor.

“Kada sam zaista prestao vjerovati da ima ljudi koji pomažu sportistima, Salčinović je pokazao suprotno. Ja volim jednu izreku ’Ne gledaj šta je država uradila za tebe, već šta si ti uradio za državu’, upravo gledajući to ja sam za ovu svoju zemlju, koju volim najviše, uradio mnogo stvari, ali ona meni nije nikako uzvratila”, kazao je Pezer te se zahvalio Hifa petrolu i Salčinoviću što su njegovi sponzori pomoću kojih uspješno obavi pripreme.

Glasnogovornik Mesuda Pezera Adnan Šećerović je kazao kako danas pokreću i fundraising kampanju kojom bi prikupili adekvatnu pomoć za pripreme našeg atletičara.

Pezer je dodao da će krajem januara i početkom februara nastupati na prvenstvima u zemljama regiona, ali da njegov menadžer trenutno traži najadekvatnije i najkvalitetnije mitinge na kojima bi nastupao.

“Ove godine očekujem bolje rezultate s obzirom na to da sam imao manju povredu, ali opet sam napravio dobar rezultat u dvorani bacivši rekordnih 21.15 metara. Moje vrijeme ipak tek dolazi, kao i bolja budućnost moje atletike”, dodao je Pezer.

Svu snagu će usmjeriti na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Dohi od 27. septembra do 6. oktobra naredne godine.

Predstavnik Restorana Salčinović Nasir Salčinović, koji je sponzor našeg bh. atletičara, je kazao kako oni već 55 godina postižu rezultate te da se nadaju da će i Pezer u budućnosti postići dobre rezultate i obradovati svoje navijače i naciju.