Plenkovićevi ministri, saborski zastupnici i ratni zločinci oprostili se od Praljka

Objavljeno prije 1 godina

Završena je komemoracija za ratnog zločinca Slobodana Praljka koja je održana u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, javlja portal Index.

Na komemoraciju za Slobodana Praljka došla su dva Plenkovićeva ministra, Tomo Medved i Damir Krstičević, premijerov savjetnik Vladimir Šeks, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Vaso Brkić, Marko Perković Thompson i – dva ratna zločinca, Mirko Norac i Dario Kordić.

U prvom redu na komemoraciji sjedio je Plenkovićev ministar Tomo Medved.

Uz gore navedene, na komemoraciju su došli Nadan Vidošević, bivši šef Hrvatske gospodarske komore koji je optužen da je iz te institucije ilegalno izvukao najmanje 39 miliona kuna, donedavni savjetnik predsjednice RH i notorni teoretičar zavjera Davor Domazet Lošo, HDZ-ovac Luka Bebić, Nikola Štedul i bivši specijalac Željko Sačić.

U Lisinskom su se pojavili i Đuro Glogoški, jedan od vođa šatoraša te Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik HRAST-a, ekstremno desne strane koja podržava Plenkovićevu vladu.

Najoštriji govor na komemoraciji održao je Miroslav Tuđman, saborski zastupnik HDZ-a i sin Franje Tuđmana, prvog predsjednika nezavisne Hrvatske. Tuđman je u svom govoru Praljka nazvao “ljudinom kojoj niko nije ravan”, a haško suđenje na kojem je Praljak osuđen na 20 godina zatvora za ratne zločine nazvao je “teatrom apsurda”.

Na zagrebački Velesajam stiglo je desetak autobusa iz BiH i Hrvatske, a ZET-ovi autobusi besplatno su odvozili ljude do Lisinskog. Autobusi su došli iz Splita, Šibenika, Imotskog, Tomislavgrada i Siska.