Plesni spektakl “Vatra Anadolije” 10. marta u Areni Zenica

Objavljeno prije 11 mjeseci

Zenička publika će 10. marta uživati u istinskom spektaklu – svjetskoj plesnoj atrakciji Vatra Anadolije.

Vatra Anadolije, jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu, koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, te muziku iz različitih krajeva Orijenta, nastupiće u KSC Skenderija sa istoimenom predstavom.

Trbušne plesačice, bubnjari, derviši, plesači stepa sa svojim fenomenalnim koreografijama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Trupu Vatra Anadolije osnovao je Mustafa Erdogan 1999. godine. Od tada su nastupali u više od 80 zemalja i oborili dva Ginisova rekorda – za najbrži plesni performans (241 korak u minuti), a drugi za nastup pred najbrojnijom publikom – 400,000 gledalaca u Ergoliju na Crnom moru. Također su i prva plesna skupina u svijetu koja je nastupila u zgradi kineskog parlamenta.

Predstavu Vatra Anadolije je do sada vidjelo preko 40 miliona gledalaca u 97 zemalja. prije 5 godina Ansambl Vatra Anadolije nastupio je u rasprodanoj sarajevskoj Zetri pred preko 10.000 oduševljenih gledalaca.