Počele pripreme za Međunarodni dan palačinaka u Zenici i Gradačcu

Objavljeno prije 11 mjeseci

Pripreme za obilježavanje Međunarodnog dana palačinaka, koji će u Gradačcu i Zenici 13. februara naredne godine okupiti ljubitelje ove poslastice, počele su kako bi sve bilo spremno da posjetitelji uživaju u bogatstvu okusa.

Voditelj projekta Hamid Kujraković je kazao za Fenu da to iziskuje obimniji posao, od tehničke pripreme, ljudi koji će biti angažirani, do namirnica koje će se koristiti za pripremu palačinaka.

“To je posao sajamskog karaktera koji mora da se starta na vrijeme. Mi već startamo od jučer. Planiramo da se kvalitetnije uradi i tehnička priprema i veliki spektar namirnica, a očekuje se i veliki broj učesnika”, kazao je Kujraković, te podsjetio da je prošli put to bila manifestacija međunarodnog karaktera kada su bili prisutni i učesnici iz Hrvatske.

Dodao je da i ovaj put planiraju da Međunarodni dan palačinaka u Gradačcu i Zenici ima međunarodni karakter.

Bit će to prilika da se posjetitelji zabave i probaju ukusne palačinke koje će pripremati učenici srednjih i osnovnih škola kao i predstavnici ugostiteljstva BiH.

“Na danu palačinaka nema ništa komercijalno, svi posjetitelji palačnike jedu po želji. Sve palačinke koje se naprave se pojedu”, istaknuo je na kraju Kujraković.

Podsjetio je da ovu manifestaciju organiziraju Udruženje kuhara u BiH zajedno sa firmom Brunch iz Gradačca i sa Firmom Tapas iz Zenice, uz veliku podršku Mješovite srednje škole „Hasan Kikić“ Gradačac i Gimnazije “Mustafa Novalić” Gradačac.