Počelo snimanje 25. filma o Jamesu Bondu sa Danielom Craigom u glavnoj ulozi

Objavljeno prije 4 sedmice

Producenti filma o Jamesu Bondu potvrdili su početak snimanja najnovijeg filma o čuvenom tajnom agentu.

Od Alberta R. Broccolia iz EON Productions kompanije i studija Metro Goldwyn Mayer, a u režiji Cary Joji Fukunage dolazi nam film u kojem Daniel Craig, po peti put tumači lik koga je stvorio Ian Fleming, agenta 007.

Redatelj, Cary Joji Fukunage potvrdio je da će u filmu glavne uloge tumačiti i Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux, Ben Whishaw, Jeffrey Wright, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch, Billy Magnussen i Rami Malek.

Bond je napustio službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Njegov mir neće trajati dugo, kada se pojavi njegov prijatelj, Feliks Leiter, moleći ga za pomoć. Misija u kojoj je potrebno da izbave kidnapovanog naučnika ispostavit će se mnogo komplikovanija nego što je bilo očekivano i navest će Bonda na trag misterioznom zlikovcu koji je naoružan novom, opasnom tehnologijom.

Snimanje novog filma o agentu 007 bit će u Pinewood studiju u Ujedinjenom Kraljevstvu, u Londonu, Italiji, na Jamajci i u Norveškoj.

“Uzbuđeni smo što se 25. film o Bondu vraća na Jamajku, sa Danielom koji po peti put tumači ovu ulogu. Vraćamo se na mjesto gdje je Fleming stvorio ovaj legendarni lik i gdje su ‘Doktor No’ i ‘Živi i pusti druge da umru’ snimani, kazali su producenti.

U naša kina, ovaj očekivani nastavak stiže 9. aprila 2020. godine.