Počinje Evropsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj

Objavljeno prije 11 mjeseci

Utakmicama u skupina A i B danas će u Hrvatskoj početi Evropsko rukometno prvenstvo.

Hrvatska će biti prva država koja će po drugi put biti domaćin Evropskog rukometnog prvenstva.

Slika iz hrvatskih dvorana ići će u 175 zemalja, a s prvenstva će izvještavati 130 medijskih kuća.

U skupini A, koja se igra u Splitu, od 18:15 igraju Švedska – Islanda, dok je u 20:30 na programu najzanimljivija utakmica prvog dana, sudar Hrvatske i Srbije.

Za uspjeh Hrvatske, koja brani bronzanu medalju od prije dvije godine u Poljskoj, ključan će biti razigravač Luka Cindrić, koji je nedavno u izboru navijača i posjetitelja službene stranice Evropske rukometne federacije proglašen najboljim evropskim rukometašem u 2017.

Prvog dana prvenstva igraju se i utakmice skupine B u kojima se u Poreču sastaju Bjelorusija – Austrija (18:15 sati) i Francuska – Norveška (20:30).

Domaćin skupine C je Zagreb, a u subotu se sastaju branitelj naslova evropskog prvaka Njemačka i Crna Gora (17:15 sati), te Makedonija – Slovenija (19:30).

Utakmice skupine D igrat će se u Varaždinu. U subotu su na programu susreti Španjolska – Češka (18:15) i Danska – Mađarska (20:30).

Nakon prve faze natjecanja, po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine formirat će dvije nove skupine drugog kruga. Prvi i drugi iz tih skupina plasirat će se u polufinale.